Ha egy picit kutatunk emlékeink között, akkor ripsz-ropsz meg lesz azaz élmény, hogy minden indiai étteremben, a kaja után és a számla kiegyenlítése között, mindig kapunk némi kandiscukorkákat és édesköményt. Ezt a macsóbb férfiak madáreledelnek hívják, de a cucc valós lényege az emésztésserkentés.
Sőt az édesköményen túl, minden édes, de csípős fűszer is jó erre, tehát a fahéj, a szegfűszeg, a kardamom, sőt egy kis gyömbér elrágcsálása is.
1 részről sokkal könnyebb lesz tőle megemészteni az irdatlan mennyiségű ételt, amit az ember ilyenkor bevisz, másrészről egy szép szokás, főként férfiaknak.
Még pedig azért, mert illatossá teszi az embert! Nagyjából mindenki tud a Káma Szútráról és elég sokan az Ananga Rangáról is, de van egy másik Káma-sásztra (vágy szentírás) is, a Nandi féle. Ez úgy jött létre, hogy Síva és Párvati 100 éven keresztül szeretgették egymást, és Nandi, Síva hátas bikája pedig leselkedett és ezt-azt leírt a látottakból. Ebben az írásban le van írva az, hogy hosszú távú édes fűszer fogyasztástól az ember testnedvei is megillatosodnak. Ez nekünk, férfiaknak, akik hajlamosak picit mókusosabb szagokat előállítani, kifejezetten előnyös lehet.
Om Tat Sat
Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője
Ui: Amennyiben nem vagyunk nagy magrágcsálók, a fent említett fűszereket teában is bevihetjük, a hatása megegyező lesz!