A hét Ájurvédikus receptje: Megfázás ellen…

ghlA hét Ájurvédikus receptje:

A most dúló influenzás időkre tekintve egy egyszerű, de hihetetlen hatékony receptúrával állnék elő. Bármilyen megfázásos, köhögős, taknyos nyavalyára jól működik, ha mézet, citromlevet, gyömbért és fekete borsot összekeverünk, és azt megesszük. Ezt lehet töményen kikeverni mézben és úgy naponta 2-3 alkalommal, vagy teában bevinni szintén naponta többször.

Itt a 4 komponens együtt az, ami nagyon üt, az arányokat saját ízlésünk szerint lehet összeállítani. Természetesen gyerekeknek híg gyömbér teában hihetetlen kevés fekete borssal bekevert citromos, mézes löttyöt ajánl az ájurvéda. Ha a köhögés jó hurutos, vagy torokfájásunk nyákos, akkor a gyömbérpor, karcossága miatt, még jobb is, mint a rendes gyömbér.

A japán tradicionális gyógyászatban 21 különféle arányban keverik össze a vizitormát és a gyömbért, attól függően, hogy milyen színű és állagú cucc folyik az orrunkból, de az Ájurvédában nem az arányok a fontosak, hanem az, hogy ez a 4 hatóanyag egyszerre kerüljön a szervezetünkbe. (Természetesen ettől függetlenül biztos lesz valaki, aki meg fogja kérdezni, hogy milyen arányokban keverjük ki ezeket a csodaszereket.)

És a kötelező politikailag korrektség: az interneten közé tett ájurvédikus tanács nem helyettesíti az orvosi vizsgálatokat, oltást vagy receptírást.

Nagyon sok szeretettel ölellek benneteket,

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to A hét Ájurvédikus receptje: Megfázás ellen…

 1. Kerek Brigi szerint:

  Tényleg bejön! Robi ajánlásával két éve ezt nyomom, persze csak ha nincs láz, 24 óra alatt rendbe tesz! 🙂

  • baktai ádám szerint:

   szia brigi, láznál is lehet ezt alkalmazni, csak az ájurvéda annyiból szadista, hogy a lázat koplalással is kezeli, míg a magfázást pedig zabálással. szóval mehet a mézes cucc lázas állapotban, csak mellé még javasolják a böjtölést. természetesen gyermekeknél, láznál sincs kaja megvonás. üdv,
   baktai ádám

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük