Maha Siva Ratri

Tündér Macik,

Március 3-án este, éjszaka, Maha Siva Ratri lesz, azaz Siva estje. Az indiai tradícióban ez az egyik legspirituálisabb éjszaka egész évben, amit egy hagyományos védikus szertartással fogunk a Bhakti Kutirban megünnepelni. A programot az esti jóga óra után kezdenénk. Lesz tűzszertartás, lesz Siva tejben-vajban fürösztése, eljön hozzánk egy fantasztikus kis együttes, akik ugyan indiai klasszikus zenét és spirituális dalokat énekelnek, de van egy hegedűművész és egy ausztrál dideridoo-s is a csapatukban. Szóval jó lesz! Az este egy részét csak 23.50 után lehet elkezdeni, szóval sokáig leszünk. Légyszi írjátok meg, ha jönni akartok, mert a jóga után eleve 10-15 ember tuti, hogy marad, és azért szeretnénk majd nektek kitrit, ájurvédikus rizs és mungóbab kását főzni, szóval kellene számokat tudnunk.

Azt is írjátok meg, hogy szeretnétek-e részt venni a szertartásokon, Siva fürdetésén, és/vagy a tűzáldozaton, mert akkor gabonával is úgy készülünk, hogy mindenki, aki szeretne, tudjon árpát és szezámot bedobálni a tűzbe.  A szertartásokra az a kritérium , hogy fehér ruhában legyünk, amiben még nem ettünk és nem voltunk wc-n. Tehát praktikusan ez azt jelenti, hogy nem egész nap visszatartjuk a természet hívását, hanem hozzunk magunkkal a Bhakti Kutirba tiszta fehér ruhát, és ott átvesszük a programra.  Az info@bhaktikutir.net-ra jelentkezettek be!

Mindenkit szeretettel várunk,

A Bhakti Kutir közösség

UI: A program becsület kasszás lesz, azaz annyit adsz, amennyi jól esik.

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .