Maha Siva Ratri

Tündér Macik,

Március 3-án este, éjszaka, Maha Siva Ratri lesz, azaz Siva estje. Az indiai tradícióban ez az egyik legspirituálisabb éjszaka egész évben, amit egy hagyományos védikus szertartással fogunk a Bhakti Kutirban megünnepelni. A programot az esti jóga óra után kezdenénk. Lesz tűzszertartás, lesz Siva tejben-vajban fürösztése, eljön hozzánk egy fantasztikus kis együttes, akik ugyan indiai klasszikus zenét és spirituális dalokat énekelnek, de van egy hegedűművész és egy ausztrál dideridoo-s is a csapatukban. Szóval jó lesz! Az este egy részét csak 23.50 után lehet elkezdeni, szóval sokáig leszünk. Légyszi írjátok meg, ha jönni akartok, mert a jóga után eleve 10-15 ember tuti, hogy marad, és azért szeretnénk majd nektek kitrit, ájurvédikus rizs és mungóbab kását főzni, szóval kellene számokat tudnunk.

Azt is írjátok meg, hogy szeretnétek-e részt venni a szertartásokon, Siva fürdetésén, és/vagy a tűzáldozaton, mert akkor gabonával is úgy készülünk, hogy mindenki, aki szeretne, tudjon árpát és szezámot bedobálni a tűzbe.  A szertartásokra az a kritérium , hogy fehér ruhában legyünk, amiben még nem ettünk és nem voltunk wc-n. Tehát praktikusan ez azt jelenti, hogy nem egész nap visszatartjuk a természet hívását, hanem hozzunk magunkkal a Bhakti Kutirba tiszta fehér ruhát, és ott átvesszük a programra.  Az info@bhaktikutir.net-ra jelentkezettek be!

Mindenkit szeretettel várunk,

A Bhakti Kutir közösség

UI: A program becsület kasszás lesz, azaz annyit adsz, amennyi jól esik.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük