A Hét Ájurvédikus Receptje: Immunerősítés és látásjavítás egyszerre…

bfigEzt az eljárást természetesen Indiában egész évben gyakorolják, de hát nekünk csak a melegebb hónapok jutnak. Tehát maga az eljárás az Ájurvéda ajánlásában és hát eléggé egyszerű is: Reggelente korán, még harmatos fűben sétálgassunk mezítláb, rendszeresen.

Ha a látás javítás szempontjából csináljuk meg ezt a gyakorlatot, akkor még a séta után nyugodtan masszírozzuk át a látás marma pontját, ami megegyezik a távolabb keleti gyógyászatok máj 2-es pontjával, ami pont a nagy és a második lábujjunk közötti terület.

Természetesen, ha általában annyira hidegek a lábujjaink és a lábaink, hogy néha elkékül, vagy csak szimplán jégszerűek, akkor várjuk ki az igazán meleg hónapokat és csak utána vessük bele magunkat ebbe az Ájurvédikus eljárásba.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

One Response to A Hét Ájurvédikus Receptje: Immunerősítés és látásjavítás egyszerre…

  1. Dénesi Ferenc szerint:

    Hatékony terápia.
    Délután, mikor haza érek a ziziből, ösztönösen lerúgom a cipőt és feltőlt a főzd energiája.
    Ajánlom mindenki becses figyelmébe!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .