Mahabhárata befejező előadás…

Arra gondoltam, hogy vegyük át részletesen a kukurkshétrai csatát, és akkor még a főszereplőkről igen csak elő kerülnek még fontos jellemvonások, és személyiség jegyek.

Kripacharya fights Shikhandi

Meg aztán, ha most befejezzük a Mahabháratát és van rá igény átvehetjük így a Rámajánát is, majd valamikor. De visszatérve a jelenbe, tehát ma, 17.30-kor találkozunk az utolsó részére a Mahabháratának.

Szóval:

  • Krisna még megpróbálkozik a béke megteremtésével az utolsó pillanatig. Kiderül, hogy Krisna nem fog harcolni a csatában.
  • 18 hadtest vonul fel a csatába. 11 a Kuruk oldalán, 7 a Pándavákat támogatva.
  • A 18 napos csatát mindössze 12 harcos éli túl, a csata utáni ádáz öldöklés miatt.
  • Záró akkord: a Yadu dinasztia az utolsó emberig ki hal, Krisna is eltávozik erről a világról, és ezzel kezdődik el a mostani kor, a Kali Júga, a Vas kor.
  • A Pándavák visszavonulnak, és Arjuna unokájára marad a trón és az uralkodás.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Orientális Mesék
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .