Mahabhárata befejező előadás…

Arra gondoltam, hogy vegyük át részletesen a kukurkshétrai csatát, és akkor még a főszereplőkről igen csak elő kerülnek még fontos jellemvonások, és személyiség jegyek.

Kripacharya fights Shikhandi

Meg aztán, ha most befejezzük a Mahabháratát és van rá igény átvehetjük így a Rámajánát is, majd valamikor. De visszatérve a jelenbe, tehát ma, 17.30-kor találkozunk az utolsó részére a Mahabháratának.

Szóval:

  • Krisna még megpróbálkozik a béke megteremtésével az utolsó pillanatig. Kiderül, hogy Krisna nem fog harcolni a csatában.
  • 18 hadtest vonul fel a csatába. 11 a Kuruk oldalán, 7 a Pándavákat támogatva.
  • A 18 napos csatát mindössze 12 harcos éli túl, a csata utáni ádáz öldöklés miatt.
  • Záró akkord: a Yadu dinasztia az utolsó emberig ki hal, Krisna is eltávozik erről a világról, és ezzel kezdődik el a mostani kor, a Kali Júga, a Vas kor.
  • A Pándavák visszavonulnak, és Arjuna unokájára marad a trón és az uralkodás.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Mese folyamok óceánja
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük