Mahabhárata befejező előadás…

Arra gondoltam, hogy vegyük át részletesen a kukurkshétrai csatát, és akkor még a főszereplőkről igen csak elő kerülnek még fontos jellemvonások, és személyiség jegyek.

Kripacharya fights Shikhandi

Meg aztán, ha most befejezzük a Mahabháratát és van rá igény átvehetjük így a Rámajánát is, majd valamikor. De visszatérve a jelenbe, tehát ma, 17.30-kor találkozunk az utolsó részére a Mahabháratának.

Szóval:

  • Krisna még megpróbálkozik a béke megteremtésével az utolsó pillanatig. Kiderül, hogy Krisna nem fog harcolni a csatában.
  • 18 hadtest vonul fel a csatába. 11 a Kuruk oldalán, 7 a Pándavákat támogatva.
  • A 18 napos csatát mindössze 12 harcos éli túl, a csata utáni ádáz öldöklés miatt.
  • Záró akkord: a Yadu dinasztia az utolsó emberig ki hal, Krisna is eltávozik erről a világról, és ezzel kezdődik el a mostani kor, a Kali Júga, a Vas kor.
  • A Pándavák visszavonulnak, és Arjuna unokájára marad a trón és az uralkodás.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Mese folyamok óceánja
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük