Egy zseniális Hanumán Mantra…

hanumandhyanaEzt a mantrát egyébként Hanumán Gayatri Mantrának hívnak:

Om Andzsanéjája Vidmahe,

Vájuputrája Dhimahi,

Tanno Hanumaté Pracsodaját.

„Úgy meditálunk Ő rajta, mint Andzsaná fia, Úgy próbáljuk Őt megközelíteni, mint Váju fiát (a szél Isten), Legyen Ő az, Hanumán, aki inspirál minket lelki törekvéseinkben.”

A mantra szimbolikusan azért Hanumán földi születését említi fel, mert:

  • ez egy alázat gesztus, mert mi Őt a világi leszületésével kapcsolatosan érezzük megközelíthetőnek, mert Hanumán akkor spirituális császár-király, hogy akkor tudjuk Őt a legkönnyebben elérni, ha Ő is közelit felénk, pl. eljön a mi világunkba.
  • picit felemlegetjük, hogy Ő úgy jött le a világba, hogy Andzsaná fia is, Váju fia is, meg persze Siva fia is, szóval, ha Ő szokott többeknek is megjelenni, akkor talán eljön hozzánk is.

Valamint vannak közöttetek az indiai és a védikus kultúrában nagyon járatos személyek, tehát ez most nektek szól: nem kell megijedni a mantrától, azért mert ez egy Gayatri mantra. Sokan azt hiszik, hogy Gayatri mantrát csak papok kaphatnak beavatásként, és ez részben igaz is.

Mert Védikus Gayatri mantrát tényleg csak papok kaphatnak, de azok a mantrák, mindig 3 sorosak, mint a miénk, de soronként mindig csak 8 szótagot használnak. De ez a mantra 9-8-10 szótagos sorokra van bontva, így ez egy Pancsharatrikus mantra, ami a Védikus és a tantrikus tradíciók keveredéséből jött össze, tehát mi halandók is mondogathatjuk!

És akkor nem szakmázunk tovább. Íme a teendőitek ha Mantra Sziddhát, azaz a mantra tökéletes felhasználásának lehetőségére szeretnétek felhatalmazást elérni:

Egy szimpatikus keddtől (nem baj, ha ez egy asztrológiailag jó nap) 21 napig: csak vega koszt, cölibátus és semmi mámorító szer használat, valamint napi 108-szor el kell ismételni a mantrát. A 3 Kedden barnacukrot, tejet és banánt kell megetetni a barátainkkal.

Ezek után már érdemes lesz azt is kipróbálni, hogy amikor gyógynövényeket kotyvasztunk össze, vagy valami gyógyhatású olajat keverünk ki, magunknak vagy szeretteinknek, ezt a mantrát rámondjuk a már kész keverékre, szintén 108 alkalommal.

És az a titkosabb rítus, amit ugye nem tőlem hallottatok:

Ez után a 3 hét után, 21 Kedden át, minden Kedden elmondani a mantrát 1008 alkalommal és majmokkal barna nádcukrot megetetni, és itt nem az általunk kevésbé szeretett barátainkra gondolok, mint majmok, hanem ténylegesen majmokra, tehát állatkert, állatkereskedés, valami átgondolt megoldással kellene előállni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Bhakti Kutir, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Egy zseniális Hanumán Mantra…

  1. Visszajelzés: Hanumán Jayanti, a Védikus Kultúra méltán legnépszerűbb Istenének szülinapja… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Hanumán Jayanti (dzsajanti), avagy Hanumán születésnapja… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük