2013.04.25 Hanumán Jayanati, 04.26 Pancskarma kezdés a Bhakti Kutirban

A Rámajána egyik fő mozzanata, Hanumán nem veszteget időt arra, hogy megtaláljon egy gyógynövényt, hanem az egész hegyet odaviszi a csatattérre, hogy a sérült Laksmant kezelni tudja…

Akik szeretnék végig csinálni a Pancsakarmát azoknak szeretettel ajánlom az esti ünnepséget is, mert Hanumán maga az egyik legnagyobb Ájurvéda tudó a világon, hiszen Ő magától Brahmától, a Teremtés Istenétől és a Naptól, az egészség Istenétől tanulta meg az Ájurvédikus gyógyászatot.

Többet nem is mondok, hogy legyen még min izgulni az estéig. De a Pancsakarmásoknak érdemes eljönni, hogy kérjük Hanumán áldását a kúrára. Ez utal szeretném meg kérni a pancsakarmásokat, hogy ha még lehet, egy rövidke emilt küldjenek nekem a goredas@yahoo.com címemre, hogy legalább nagyjából tudjak készülni az első heti gyógynövény adagokkal. Pluszban még átküldeném nektek a múlt csütörtöki előadás hangfelvételét is, ahol a Pancsakarma teljes programjának részleteit boncolgattuk egy jó másfél órában.  

Ezen kívül többen is kértétek, hogy a saját szavaimmal mondjak valamit a Pancsakarmáról. Szóval, én 1994 és 1998 között 6 alkalommal estem át maláriás lázrohamon, 2 alkalommal sárgultam be teljesen fertőző májgyulladástól. 2 alkalommal mart meg skorpió és egyszer egy halálos mérgű kígyó.

1996 végén megcsináltam egy Taoista Jóga kúrát, és azóta ilyen beteg-beteg nem voltam. Azóta nem voltam megfázva, nem gyulladt be semmim, stb., stb. De 1997 és 1998-ban is volt maláriám, sőt 1998-ban sárgultam be másodjára. Én mondjuk, nem gondolom ezeket betegségnek, mert ha egyszer már benned van a malária, az bármikor előjöhet.

Viszont 1998-ban végig csináltam magamon egy kb. pont ilyen otthoni Pancskarmát, mint amire most készülünk, és azóta az ilyen egy hetes váltólázas maláriás rohamaim is elmúltak.

Azóta volt váltólázam már kétszer is, de a malária egyik tünete sem jött elő, mi több maga a láz is csak 1 napig tartott mindkét alkalommal. De amint már mondottam én ezt nem tartom betegségnek, sőt 2004 nyarán volt vakbélgyulladásom is, de azt sem tartom betegségnek, főként, hogy szimplán Ájurvédikus önkezeléssel jártam a végére a dolgoknak és nem kellett megműtetnem magamat.

Szóval, én annyit mondhatok a Pancsakarmáról, hogy 1998 óta nem volt semmi bajom, és még a halálos trópusi betegségeimnek is búcsút kellett intenem, pedig milyen jó is volt 15-20 kilókat fogyni 1 hét alatt. Volt olyan is Indiában, amikor 67 kilóra sikerült leszálkásítanom, ami eléggé szürreális volt, főként úgy, hogy erős, nagycsontú csóka vagyok, de hát az Ájurvéda és a Pancsakarma visszaállította a rendet és a fegyelmet a szervezetemben.

Ja, és 2001-ben egy teljes orvosi kivizsgáláson is átestem, ahol kiderült, hogy a májfunkcióim az utolsó enzimig, tökéletesek, ami azért hepatitiszes besárgulások és maláriás állapotok után, azért nem szokott olyannyira egyértelmű lenni.

Egy mondatban azt mondanám, nekem bejött a rendszer. Szeretettel várunk benneteket Pénteken 18 órától!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük