A 7 Ájurvédikus receptje: Óda az almához – Kismamák, Bringások figyelem!

almaGyerekek hideg van! És az elsődleges hatása ennek a lehűlésnek az Ájurvédikus gyógyászat szerint az, hogy a nap már nem tud annyi párát és nedvességet elégetni a légkörünkben így párásabb, felhősebb, fülledtebb lesz a levegő.

Ez sajna azzal is jár, hogy a nagyobb városok levegője szmogos lesz, és hihetetlen mennyiségű égésterméket és egyéb szennyeződést lélegzünk be. Sőt egyre durvább cuccokat, ahogyan az autók egyre eurokonformabbak! Mert így molekulárisan jobban szétbontott részecskék kerülnek a levegőbe, onnan pedig a szervezetünkbe, ami így egyre ártalmasabb ránk nézve.

Természetesen mindenki figyeljen ennek az ellensúlyozására, de kismamák és bringások kifejezetten!

Kismamák egyértelmű, hogy miért, bringások meg persze a komolyabb igénybevételből eredendően intenzívebben és gyorsabban lélegeznek, a kitágult léghólyagokon keresztül pedig több káros anyagot juttatunk a szervezetükbe.

De ne csüggedjetek itt a megoldás az Ájurvéda szerint: Napi 1 alma, minimum.

Persze azt tudjuk, hogy az alma tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, valamint A, B és C vitamint. Fontos még benne a pektin és a héjában lévő cellulóz, ami nagyon jó béltisztító, és a glukóz tartalma is kiváló, főleg vércukorszint esésnél.

De ebben az esetben a legjobb rész az, hogy az alma sava lesüllyeszti a szervezetünkbe kerülő nehézfémeket a tápcsatornába, ahonnan természetesen meg is szabadulunk tőle. Szóval minden nap egy alma, amit még szezonális szempontból is most kellene fogyasztani gazdagon.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir, Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

One Response to A 7 Ájurvédikus receptje: Óda az almához – Kismamák, Bringások figyelem!

  1. Árpi szerint:

    Valahogy soha nem voltam oda az almáért, de ezek szerint komolyan kell venni a rendszeres fogyasztását. Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük