A 7 Ájurvédikus receptje: Óda az almához – Kismamák, Bringások figyelem!

almaGyerekek hideg van! És az elsődleges hatása ennek a lehűlésnek az Ájurvédikus gyógyászat szerint az, hogy a nap már nem tud annyi párát és nedvességet elégetni a légkörünkben így párásabb, felhősebb, fülledtebb lesz a levegő.

Ez sajna azzal is jár, hogy a nagyobb városok levegője szmogos lesz, és hihetetlen mennyiségű égésterméket és egyéb szennyeződést lélegzünk be. Sőt egyre durvább cuccokat, ahogyan az autók egyre eurokonformabbak! Mert így molekulárisan jobban szétbontott részecskék kerülnek a levegőbe, onnan pedig a szervezetünkbe, ami így egyre ártalmasabb ránk nézve.

Természetesen mindenki figyeljen ennek az ellensúlyozására, de kismamák és bringások kifejezetten!

Kismamák egyértelmű, hogy miért, bringások meg persze a komolyabb igénybevételből eredendően intenzívebben és gyorsabban lélegeznek, a kitágult léghólyagokon keresztül pedig több káros anyagot juttatunk a szervezetükbe.

De ne csüggedjetek itt a megoldás az Ájurvéda szerint: Napi 1 alma, minimum.

Persze azt tudjuk, hogy az alma tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, valamint A, B és C vitamint. Fontos még benne a pektin és a héjában lévő cellulóz, ami nagyon jó béltisztító, és a glukóz tartalma is kiváló, főleg vércukorszint esésnél.

De ebben az esetben a legjobb rész az, hogy az alma sava lesüllyeszti a szervezetünkbe kerülő nehézfémeket a tápcsatornába, ahonnan természetesen meg is szabadulunk tőle. Szóval minden nap egy alma, amit még szezonális szempontból is most kellene fogyasztani gazdagon.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir, Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

One Response to A 7 Ájurvédikus receptje: Óda az almához – Kismamák, Bringások figyelem!

  1. Árpi szerint:

    Valahogy soha nem voltam oda az almáért, de ezek szerint komolyan kell venni a rendszeres fogyasztását. Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük