A 7 Ájurvédikus receptje: Óda az almához – Kismamák, Bringások figyelem!

almaGyerekek hideg van! És az elsődleges hatása ennek a lehűlésnek az Ájurvédikus gyógyászat szerint az, hogy a nap már nem tud annyi párát és nedvességet elégetni a légkörünkben így párásabb, felhősebb, fülledtebb lesz a levegő.

Ez sajna azzal is jár, hogy a nagyobb városok levegője szmogos lesz, és hihetetlen mennyiségű égésterméket és egyéb szennyeződést lélegzünk be. Sőt egyre durvább cuccokat, ahogyan az autók egyre eurokonformabbak! Mert így molekulárisan jobban szétbontott részecskék kerülnek a levegőbe, onnan pedig a szervezetünkbe, ami így egyre ártalmasabb ránk nézve.

Természetesen mindenki figyeljen ennek az ellensúlyozására, de kismamák és bringások kifejezetten!

Kismamák egyértelmű, hogy miért, bringások meg persze a komolyabb igénybevételből eredendően intenzívebben és gyorsabban lélegeznek, a kitágult léghólyagokon keresztül pedig több káros anyagot juttatunk a szervezetükbe.

De ne csüggedjetek itt a megoldás az Ájurvéda szerint: Napi 1 alma, minimum.

Persze azt tudjuk, hogy az alma tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, valamint A, B és C vitamint. Fontos még benne a pektin és a héjában lévő cellulóz, ami nagyon jó béltisztító, és a glukóz tartalma is kiváló, főleg vércukorszint esésnél.

De ebben az esetben a legjobb rész az, hogy az alma sava lesüllyeszti a szervezetünkbe kerülő nehézfémeket a tápcsatornába, ahonnan természetesen meg is szabadulunk tőle. Szóval minden nap egy alma, amit még szezonális szempontból is most kellene fogyasztani gazdagon.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir, Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

One Response to A 7 Ájurvédikus receptje: Óda az almához – Kismamák, Bringások figyelem!

  1. Árpi szerint:

    Valahogy soha nem voltam oda az almáért, de ezek szerint komolyan kell venni a rendszeres fogyasztását. Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .