A 7 Ájurvédikus Receptje: Leégés kontra Levendula

lvendulaEz csak egy apró és gyors Ájurvéda lesz. Képzeljétek el, a levendulaolaj szinte azonnal bebarnítja a leégést.

Persze használjunk valami minőségi olajat, mert nem biztos, hogy a 125 Hufos mindent tudó illóolaj annyira jót tenne érzékeny bőrünknek! Igazából a megoldás az lenne, ha a leégett bőr teljes felületét óvatosan bekennénk LEVENDULAOLAJJAL.

Ha véletlenül kontaktba kerülünk tiszta levendulaolajjal, a leégés intenzitásától függően, 5-10 csepp olajt keverjünk el 50 ml bázis olajban, ami lehet olíva vagy szezám olaj. Ha nagyon durván leégtünk használjunk kókusz olajt, vivő anyagként. Az Ájurvéda kritériuma egyszerű, ha van olyan jó olajod, amit meg is ennél, az mehet a bőrünkre is.

Hölgyek változó korban, akiknek picit nehezebb most a nyár folyamán a hőhullámok elviselése, tartsanak estére az ágyuk mellett egy kicsi edényben vizet levendulaolajjal, és ha felébrednek, a népi gyógyászatban a banya láznak titulált hullámra, mártsanak a vízbe egy kézi törölközőt, csavarják ki és dörzsöljék át magukat a nedves kendővel. Gondolom a finomra állított spriccelő is beválhat.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Ha tényleg nagyon durván leégünk, akkor a már kezelhetetlen leégést, kezeljük joghurttal!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

One Response to A 7 Ájurvédikus Receptje: Leégés kontra Levendula

  1. Budavári Tamás szerint:

    Kedves Baktai Úr, és tündérizzé refernciamágnás.
    akkor itt fekszik. nagyon fáj neki. igen, a veséje. szomorú dolog ez. a sajnálat és a mélységes együttérzésen kívül akármibármi amit ilyenkor tehetni való lenne-e? mer télleg fáj. igen. a veséje. görcsöl. biztos ilyen kis izék vannak benne. nyakláncon jól mutat, de ahhoz az egész embert fel kéne fűzni, valami vékonyabb damilra. és ki hord állandóan 80 kilót a nyakában?? ami ráadásul beszél. meg ugye van a perisztratika is hozzá. sose legyen ilyened. valami ütős kis recept kell. 1. hogy a megszállók távozzanak a corpusból (anti invader tabletta) 2. sose legyen ilyen többet. sehol. senkinek. de először nekine. és ugye nincs több kérdés???? ha nem válaszolsz küldöm az embereimet. kicsi zöld mindegyik. veszéééééély. mennyire köszi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük