A 7 Ájurvéda receptje: Vizelet terápia kivesézve…

hand

Az Ájurvédában alkalmazott vizlet terápiánál, az első két ujjunk közti redő a mértékegység…

Szóval közkívánatra, az Ájurvéda álláspontja a vizelet terápiával kapcsolatosan a következő:

Az elv nagyjából megegyezik a homeopátiás kezelés rendszerével. Kicsi mennyiségben vigyél be egy legyengített vagy felhigított anyagot, amire vagy már eleve immunis vagy, vagy könnyedén azzá válhatsz.

Itt a fő hangsúly a kis mennyiségen van, és nem a literes vedelésen. Az Ájurvédikus gyógyászat szerint a reggeli első pisink középső harmadából fogyaszthatunk annyit, amennyi belefér a hüvelyk és a mutató ujjunk között lévő redőbe. Ez kb. 1-2 csepp. Ezúton válunk immunissá olyan anyagok ellen, amit már egyszer feldolgozott és kitisztított a szervezetünk.

A vizeletünk első harmada nagyon tömény, az utolsó meg tele van üledékkel, ezért a középső harmad. De ezt az anyagot akár használhatjuk arclemosóként is, mert hihetetlenül regenerálja a bőrt, több éves hegeket és foltokat is simán eltüntet.

Indiában mi az anyagi lehetőségek hiányában nem profi edző szőnyegeken jiu-jitsuztunk, hanem a cipőgyárból vásárolt, vágatlan 1 méterszer 1 méteres cipőtalp anyagokon. Persze bőr senkinek sem volt se a térdén, se a könyökén se a vállán, ami azért a monszun meleg párás hónapjaiban egy elég komoly kihívás a fertőzésekkel szemben. Mi a pisinkkel fertőtlenítettük magunk sebeit, és soha senkinek nem volt elfertőződött sebe.

De az olykor több hónapos árvízi időszakokban is, aki le-lepisilte a lábait, az nem kezdett el gombásodni, kb. derékig, az állandóan vízben caplatástól.

A következő receptet egy hihetetlen nagy tudású, de picit az örült zseni kategóriájú mauritius-i mesteremtől tanultam, és ezért nem tudom, hogy ez Ájurvédikus vagy Tantrikus gyógyászatból jövő információ, mert drága tündérmaci mesteremből ugyan dőlt a tudomány, de referenciák, idézetek és egyéb formaságok nem igazán érdekelték az öreget.

Szóval 4-4 csepp saját vért, vizeletet és könnyünket, plusz egy hajszálunkat tegyünk bele egy liter vízbe és rázzuk össze, annyiszor ahány évesek vagyunk. A vizet kiöntjük az üvegből, és újra telítjük vízzel, megint összerázzuk, és újra kiöntjük. Ezt megismételjük 7-szer. Az a kis víz, ami az üvegben marad a kiöntés után elegendő ahhoz, hogy a benne lévő információt továbbhordozza, és így az újra és újra töltés végzi el a hígítást.

A hetedik üveg vizet, természetesen az összerázás után, kupakonként igyuk meg, reggel-este 1-1 kupaknyi adagolásban. Ezzel a rendszerrel immunissá válunk minden bennünk megtelepedett, lappangó vagy akár aktív dzsudzsuval szemben.

Váljék egészségünkre!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to A 7 Ájurvéda receptje: Vizelet terápia kivesézve…

  1. boldizsár erika szerint:

    Áldjon az Ég a sokk jóért amit megosztasz velünk .tcsők rődelék

  2. Visszajelzés: A 7 Ájurvéda Receptje: Vizelet Terápia | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük