A 7 Ájurvéda receptje: Vizelet terápia kivesézve…

hand

Az Ájurvédában alkalmazott vizlet terápiánál, az első két ujjunk közti redő a mértékegység…

Szóval közkívánatra, az Ájurvéda álláspontja a vizelet terápiával kapcsolatosan a következő:

Az elv nagyjából megegyezik a homeopátiás kezelés rendszerével. Kicsi mennyiségben vigyél be egy legyengített vagy felhigított anyagot, amire vagy már eleve immunis vagy, vagy könnyedén azzá válhatsz.

Itt a fő hangsúly a kis mennyiségen van, és nem a literes vedelésen. Az Ájurvédikus gyógyászat szerint a reggeli első pisink középső harmadából fogyaszthatunk annyit, amennyi belefér a hüvelyk és a mutató ujjunk között lévő redőbe. Ez kb. 1-2 csepp. Ezúton válunk immunissá olyan anyagok ellen, amit már egyszer feldolgozott és kitisztított a szervezetünk.

A vizeletünk első harmada nagyon tömény, az utolsó meg tele van üledékkel, ezért a középső harmad. De ezt az anyagot akár használhatjuk arclemosóként is, mert hihetetlenül regenerálja a bőrt, több éves hegeket és foltokat is simán eltüntet.

Indiában mi az anyagi lehetőségek hiányában nem profi edző szőnyegeken jiu-jitsuztunk, hanem a cipőgyárból vásárolt, vágatlan 1 méterszer 1 méteres cipőtalp anyagokon. Persze bőr senkinek sem volt se a térdén, se a könyökén se a vállán, ami azért a monszun meleg párás hónapjaiban egy elég komoly kihívás a fertőzésekkel szemben. Mi a pisinkkel fertőtlenítettük magunk sebeit, és soha senkinek nem volt elfertőződött sebe.

De az olykor több hónapos árvízi időszakokban is, aki le-lepisilte a lábait, az nem kezdett el gombásodni, kb. derékig, az állandóan vízben caplatástól.

A következő receptet egy hihetetlen nagy tudású, de picit az örült zseni kategóriájú mauritius-i mesteremtől tanultam, és ezért nem tudom, hogy ez Ájurvédikus vagy Tantrikus gyógyászatból jövő információ, mert drága tündérmaci mesteremből ugyan dőlt a tudomány, de referenciák, idézetek és egyéb formaságok nem igazán érdekelték az öreget.

Szóval 4-4 csepp saját vért, vizeletet és könnyünket, plusz egy hajszálunkat tegyünk bele egy liter vízbe és rázzuk össze, annyiszor ahány évesek vagyunk. A vizet kiöntjük az üvegből, és újra telítjük vízzel, megint összerázzuk, és újra kiöntjük. Ezt megismételjük 7-szer. Az a kis víz, ami az üvegben marad a kiöntés után elegendő ahhoz, hogy a benne lévő információt továbbhordozza, és így az újra és újra töltés végzi el a hígítást.

A hetedik üveg vizet, természetesen az összerázás után, kupakonként igyuk meg, reggel-este 1-1 kupaknyi adagolásban. Ezzel a rendszerrel immunissá válunk minden bennünk megtelepedett, lappangó vagy akár aktív dzsudzsuval szemben.

Váljék egészségünkre!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to A 7 Ájurvéda receptje: Vizelet terápia kivesézve…

  1. boldizsár erika szerint:

    Áldjon az Ég a sokk jóért amit megosztasz velünk .tcsők rődelék

  2. Visszajelzés: A 7 Ájurvéda Receptje: Vizelet Terápia | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük