Kutir Hírek: Nepáli Út, Írjatok Ti is a Kutir oldalára, valamint mi a véleményetek?

Kedves Tündérmacik,

Képzeljétek el, a múlt héten majd 4000en olvasták a Kutir oldalát, bőven túlteljesítettétek a napi 500as átlagot. Ez természetesen nagyon szép és jó, de borzasztó trógerül érzem magam, amikor nem tudok minden nap valami frisset feltenni, de igény az meg „vóna rá”.

Szóval, arra gondoltam, hogy ha ti is szeretnétek írni a Kutir oldalára, mi szeretettel várjuk a cikkeiteket. Természetesen az lenne a cél, hogy ne legyen az írás tájidegen, mert a Norvég víz alatti horgolás biztos jó, de mi azért eléggé szűklátókörűek vagyunk.

Röviden szólva szívesen fogadjuk a gyógyászattal, főként az Ájurvédával, a masszázzsal, a Zen Shiatsuval, stb. kapcsolatos írásaitokat, és természetesen a Jógával kötődő gondolataitokat is.

Az a fő, hogy legyen hiteles, ha lehet érdekes és stílusban is a keleti kultúra és a jóga, ahimsza, azaz erőszakmentes hangulatához hű.

Amúgy is cenzúrázok mindent, szóval ami stílusban vagy szemléletben nem passzol a Kutir hangulatához, az sajna nem kerül majd fel. De a legtöbbetekből amúgy sem nézem ki az idióta fröcsögést, abból amúgy is van egy-két versenyző a „jóga nevében”, ezért legalább mi ne szaporítsuk az internet szemetet.

És most valami egész más…

Megszületett a nepáli út ára és időpontja, az érdeklődőknek személyesen válaszolok. Írjatok bátran a goredas@yahoo.com címemre.

Legutoljára, de nem utolsó sorban a következő két programot már fejben elkezdtem szervezni, de csak akkor kezdenék hozzá igazából, ha van rá érdeklődés.

Január 28, Szombat, Vaszant Pancshami napja, azaz a tavasz első napja. Ezen a napon tér vissza a nedvek keringése a nővényekbe, ilyenkor indul újra az élet. A tervem a következő, korra délutánra szerveznék egy konténert a Kutir ajtajához, az összejövő lelkes hadakkal kipakolnánk a Kutirban felgyűlt cumót, egyet jógáznánk a nagy ijedtségre, főznénk egy kis ázsiai levest, meg egy mediterrán rizssalátát, ennénk egy jót és ha szereznénk egy vetítőt együtt megnézhetnénk egy filmet is. Hm?

Január 30án pedig az a különleges nap lesz a Védikus Kalendáriumban, amely napon ha megfürdünk szabad ég alatt természetes vízben, akkor egész évben egészségesek leszünk.

Egyelőre úgy néz ki, hogy csak nekünk kinyitnának egy fürdőt egy gyors termálvizes merítkezésre. Szóval a terv az lenne, hogy a Hétfő esti Jóga után gyorsan elvágtatnánk és megfürcsiznénk.

Ha érdekel benneteket a programok valamelyike, kommentáljatok erre a cikkre, a facebook-ot, meg az emiljeimet lényegesen kevesebbet nézem, mint a honlapunk szerkesztő oldalát.

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

6 Responses to Kutir Hírek: Nepáli Út, Írjatok Ti is a Kutir oldalára, valamint mi a véleményetek?

 1. Kovács Tibor szerint:

  Hari Ádám!

  Ezt a dolgot úgy oldottam meg, hogy van az udvarunkban egy kerekes kút, abból húztam egy vödör vizet, levetkőztem egy alsónadrágra és a kezemmel merítve a vödörből a vizet, jó alaposan átmostam magam az udvaron, majd amikor az egész testem már vizes volt, a megmaradt vizet a fejemre öntöttem, hogy végigfolyjon rajtam. Megfelel-e ez így az elvárásnak? Végülis szabad ég alatt, természetes vízben fürödtem.

  Megjegyzem, nem őrültem meg és ezt a verziót csak az edzetteknek ajánlom. Épp az imént végeztem és gondoltam megkérdezem megfelelt-e a módszerem. Tudom kissé őrült és extrém, de nekem jól esett, most itt a meleg szobában egész feldobottnak érzem magam.:)

  Üdv.: Tibi

 2. Hódos Andi szerint:

  Ádám! Február 2.-án van ajurvéda?

 3. Hódos Andi szerint:

  Ádám! Ha hétfőn megyek hepatitis A, B, malária és hastifusz oltásra

 4. Hódos Andi szerint:

  Ádám! Ha hétfőn megyek hepatitis A, B, malária és hastifusz oltásra, az ezüstkolloidot szedjem mellette?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük