A 2019-es Pancsakarma menete és egy zöld felhívás az ügyben…

Sajnos van egy olyan rossz szokásom, hogy nem minden alkalommal írok meg újra minden bejegyzést, hanem csak felfrissítem a dátumokat és újra megosztom őket. De így néha kialakul a Baktai szindróma, amikor is össze-vissza dátumokkal szerepel kb. minden a Bhakti Kutir oldalán. Így, hogy elkerüljük a félre értéseket itt az idei Pancsakarma teljes menete:

Május 10-én kezdünk, Péntek délután, 18 órától, a Kamala Mozgás Központban, a Bartók Béla út 10-12 szám alatt.

Ezt követően Szombatonként fogunk találkozni, reggel 9-től: Május 18-án és 25-én, valamint Június 1-én és 8-án. Mivel már jó idő lesz, ezeket a találkozókat a Feneketlen tónál, kint a parkban fogjuk megejteni. A szokásos helyen a Hemnigway étterem mögötti füves placcon.

A Pancsakarma menete az lesz, hogy hetente 1 alkalommal találkozunk, és ott áttárgyaljuk a teendőket, és kiosztom a szükséges gyógynövényeket, mindenkinek alkatának megfelelően.

A zöld felhívás pedig az lenne, hogy drága kedveseim, kérlek hozzatok magatokkal tégelyeket, hogy ne kelljen minden gyógynövény csomagot nejlon zacskóban kiosztanom. A Pancsakarma menete a következő lesz:

 • 1 hetes rákészülés kezdünk, olajozás, lédús ételek fogyasztása, 2 alkalommal komolyabb hő hatásnak kell kitenni magunkat, mind-mind azért, hogy a méreganyagok fellazuljanak és könnyebb legyen a méregtelenítés. 2 db gyógynövényes keveréket kaptok majd kézhez, tehát ha lehet 2 tégelyt hozzatok magatokkal. Az egyiket otthon ghíben fogjátok elkeverni, és az lesz a belső olajozáshoz szükséges cucc, és egy teának valót, amit a felkészülés utolsó napjának estéjén kell majd meg innotok. Ez fogja elősegíteni az első rítus sikerét.
 • 8. nap: az első méregtelenítő rítus. Ez szombatra esik, és a mi találkozónk után kell majd megejteni, dél körül.
 • Még egy hét rákészülés, ami az első rítus pihentetőjeként is szolgál. Itt a Pitta dolgok fognak előtérbe kerülni, tehát fehérje gazdag kaják, csípős és melegítő dolgok, egy kis belső olajozás is a hét vége felé.
 • 16. nap: a második rítus. Ez vasárnapra esik, szóval ez is kényelmesen a hétvégén lesz megoldva.
 • 3 nap rápihenés és felkészülés a következő beavatkozásra. Itt a Vata dosha kerül majd előtérbe, erre a 3 napra és az ezt követő hétre is.
 • 20-26. nap: a 3. és 4. rítus kombinációja, ami 1 hetes.
 • 3 nap pihenés, felkészülés.
 • 29-33. nap: az utolsó, tehát az 5. rítus. Erre az alkalomra majd 4 tégelyt kell, hogy hozzatok.
 • 34-40. nap:a levezető szakasza a Pancsakarmának.

Minden világos?

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ui: Ár és még több infó itt!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

One Response to A 2019-es Pancsakarma menete és egy zöld felhívás az ügyben…

 1. Fürtös Zoltán szerint:

  T . Ádám!
  Szeretnék jelentkezni a pancsakarmára,
  Előre is köszönöm
  F Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük