A 2019-es Pancsakarma menete és egy zöld felhívás az ügyben…

Sajnos van egy olyan rossz szokásom, hogy nem minden alkalommal írok meg újra minden bejegyzést, hanem csak felfrissítem a dátumokat és újra megosztom őket. De így néha kialakul a Baktai szindróma, amikor is össze-vissza dátumokkal szerepel kb. minden a Bhakti Kutir oldalán. Így, hogy elkerüljük a félre értéseket itt az idei Pancsakarma teljes menete:

Május 10-én kezdünk, Péntek délután, 18 órától, a Kamala Mozgás Központban, a Bartók Béla út 10-12 szám alatt.

Ezt követően Szombatonként fogunk találkozni, reggel 9-től: Május 18-án és 25-én, valamint Június 1-én és 8-án. Mivel már jó idő lesz, ezeket a találkozókat a Feneketlen tónál, kint a parkban fogjuk megejteni. A szokásos helyen a Hemnigway étterem mögötti füves placcon.

A Pancsakarma menete az lesz, hogy hetente 1 alkalommal találkozunk, és ott áttárgyaljuk a teendőket, és kiosztom a szükséges gyógynövényeket, mindenkinek alkatának megfelelően.

A zöld felhívás pedig az lenne, hogy drága kedveseim, kérlek hozzatok magatokkal tégelyeket, hogy ne kelljen minden gyógynövény csomagot nejlon zacskóban kiosztanom. A Pancsakarma menete a következő lesz:

 • 1 hetes rákészülés kezdünk, olajozás, lédús ételek fogyasztása, 2 alkalommal komolyabb hő hatásnak kell kitenni magunkat, mind-mind azért, hogy a méreganyagok fellazuljanak és könnyebb legyen a méregtelenítés. 2 db gyógynövényes keveréket kaptok majd kézhez, tehát ha lehet 2 tégelyt hozzatok magatokkal. Az egyiket otthon ghíben fogjátok elkeverni, és az lesz a belső olajozáshoz szükséges cucc, és egy teának valót, amit a felkészülés utolsó napjának estéjén kell majd meg innotok. Ez fogja elősegíteni az első rítus sikerét.
 • 8. nap: az első méregtelenítő rítus. Ez szombatra esik, és a mi találkozónk után kell majd megejteni, dél körül.
 • Még egy hét rákészülés, ami az első rítus pihentetőjeként is szolgál. Itt a Pitta dolgok fognak előtérbe kerülni, tehát fehérje gazdag kaják, csípős és melegítő dolgok, egy kis belső olajozás is a hét vége felé.
 • 16. nap: a második rítus. Ez vasárnapra esik, szóval ez is kényelmesen a hétvégén lesz megoldva.
 • 3 nap rápihenés és felkészülés a következő beavatkozásra. Itt a Vata dosha kerül majd előtérbe, erre a 3 napra és az ezt követő hétre is.
 • 20-26. nap: a 3. és 4. rítus kombinációja, ami 1 hetes.
 • 3 nap pihenés, felkészülés.
 • 29-33. nap: az utolsó, tehát az 5. rítus. Erre az alkalomra majd 4 tégelyt kell, hogy hozzatok.
 • 34-40. nap:a levezető szakasza a Pancsakarmának.

Minden világos?

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ui: Ár és még több infó itt!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

One Response to A 2019-es Pancsakarma menete és egy zöld felhívás az ügyben…

 1. Fürtös Zoltán szerint:

  T . Ádám!
  Szeretnék jelentkezni a pancsakarmára,
  Előre is köszönöm
  F Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .