A 2017-es év kezdete, a Védikus Asztrológia olvasatában!

napkelteA Védikus Asztrológia talán legjellemzőbb elve az, hogy próbáljuk mindig és mindenkoron a legalkalmasabb módon felhasználni az időt. Hiszen minden cselekedetre meg van az ideális és abszolút katasztrófális asztrológiai időpont is!

Például asztrológiai szempontból fogadalmaink nagy részének buktatója az, hogy általában Hétfőn szoktuk elkezdeni őket, amely napok gyors természetűek. Így ezek a napok gyors, intenzív dolgokra kiválóan alkalmasak, de maradandó, hosszútávon működő tevékenységekre már kevésbé.

Idén, 2017-ben a Január elseje alkalmas pozitív fogadalmaink megtételére akár hosszútávra is, de amennyiben az újévi terveinkben szerepelnek megvonások és negatív töltetek, mint pl. böjtök és/vagy önsanyargatások, kiselejtezések és visszalépések, akkor az év elejét nézve a Január 7-e lesz a kezdetre legalkalmasabb nap.

Egyébként az Újév Nap/Merkúr és Mars/Vénusz együttállásokkal kezdődik. A Nap és Merkúr együttállás felerősíti a kommunikációs képességeinket és igényeinket is. Könnyebben fogunk megnyílni és hatékonyabban fogunk tudni megnyilvánulni is. Ugyanakkor ez a bolygó együttállás az igaz, tiszta és tanító beszéd jelképe is az asztrológiában.

A Mars és Vénusz találkozása pedig a kreativitást jelképező bolygóállás. Maga a Vénusz bolygó mindig és mindenkoron a nőiesség, szépség és lágyság szimbóluma volt, míg a tüzes Mars planéta a férfi energiák szinonimájaként vált ismertté. Tehát ez a bolygóállás olyan, mintha egyesülnének a Női és a Férfi energiák, megalkotva ezzel magát az egyensúly állapotát.

A Jupiter a Szűz jegyében kezdi az évet, így a 2017-es év folyamán a gyógyászattal és mások megsegítésével kapcsolatos érzéseink és ingerenciáink erősebbek lesznek, főként az első pár hétben, amikor a Szaturnusz még a Skorpióban áll. Ugyanis a Skorpió a metafizikai világ és a misztikus gyakorlatok jegye, így komolyabb hívást fog érezni a bennünk lakozó mágus a rituálék és tanulmányok megkezdésére.

Az év kezdeti szakaszának legjelentősebb napja Január 14-én várható, amikor is a Föld északi féltekéje újra elkezd közelíteni a Nap felé. Ezt a napot Makara Szankrantinak hívják az indiai asztrológia kultúrájában, és nagyon áldásosnak számít mindenféle jótétemények elvégzése ezen a napon.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük