2015. Január 1. – Asztrológiai Körkép, azaz, hogyan is kezdődik az Újév…

AstroplanetsTermészetesen Január 1-jén a Nap mindig a Nyilas jegyében áll, ami egy tüzes bolygóállás, mert maga a Nap, mint bolygó és a Nyilas, mint jegy is tüzes. Ugyanakkor a Nyilas jegy a Jupiter uralma alatt áll, és a Védák szerint a Nap és a Jupiter kiváló kapcsolatban vannak egymással.

Lásd ilyenkor az év elején mindenki fel is lobban, hogy hirtelen rendbe tegye/szedje magát és az életét. Mivel a Nap egy fizikai bolygó, míg a Jupiter egy spirituális jelenség, így általában az igény is az, hogy életünk minden terén egyszerre kívül és belül is összepattintsuk magunkat.

Természetesen erre még rátesz egy lapáttal, hogy a Nap jelensége erősíti a Nyilas jegy idealizmusát, és ráadásul a Nyilas a természetes zodiákus 9. jegye is, ami a lelkiséggel és a lelki egyensúllyal kapcsolódik. Így erős igényünk lesz mélyreható reformok beindítására saját magunkat nézve, természetesen próbáljunk tartózkodni a betarthatatlan, vagy csak rövid ideig betartható fogadalmaktól.

Mindeközben azt is tudnunk kell, hogy egy igen spirituális jelenséggel kezdődik az új évünk, mert két bolygóáthaladás is lesz a nap folyamán egyik jegyből a másikba. Először a Merkúr fog áthaladni a Bakba, még egész korán reggel, majd a Hold fog átcsusszanni a Bikába, nem sokkal később, ami a Hold lehető legerősebb pozíciója.

A bolygóáthaladás, szanszkritul szankranti, materiális dolgokra alkalmatlan állás, de spirituális dolgokra igen komoly rásegítést jelent. Mindez tetéződik azzal, hogy így már 3 darab bolygó lesz a lehető legerősebb helyzetben, a Hold, a Mars és a Jupiter is, igen csak jó kezdete lesz az új évnek.

Persze a fent említett bolygóállások inkább spirituális értelemben jók, amint már említettem a szankranti jelenséggel kapcsolatosan. A materiális/világi dolgokba fogáshoz inkább a Január 2-át vagy 3-át javasolnám. Mert a 2-a Péntek is, meg szilárd csillagképben is áll a Hold, így fogadalmaink valószínű, hogy hosszabb lélegzetvételűek lesznek, a Január 3. meg egész egyszerűen Sziddha Jóga nap, azaz tökéletes bolygóállás nap.

Egyébként a fent említett helyzet, hogy Január 1-jén 3 bolygó is a lehető legerősebb helyzetben áll, ténylegesen csak azt jelenti, szinte már profán módon, hogy minden olyan életterület, ami a fent említett bolygókhoz köthető, rendkívül felerősödik az életünkben az alábbiak szerint.

moonA Holddal kapcsolatosan az érzelmeket, az érzelmi intelligenciát, az anyaságot, a gondoskodást, és az együttérzést jelenti főként. A Jupiternél a tanulás, tanítás, tanácsadás, életviteli rendszerek kialakítása, jog, igazság, sport, betegségekből való felépülés, spiritualitás, elmélyült gondolkodás, és az efféle szép és jó fog életünkbe beköszönni. Míg a Mars kapcsán inkább az erő, a harc, a bátorság, az aktivitás és a fizikai világban való helytállás kerül majd jobban előtérbe az életünkben.

Egyébként kíváncsi vagyok, miként fognak alakulni idén a születési statisztikák, mert igen ritka az, amikor mind a két gyermekekkel kapcsolatos bolygó (mármint a Hold és a Jupiter is) a lehető legerősebb pozícióban áll az év elején. Szerintem születési bumm lesz!

De visszatérve a Január 1-es körképhez:

Miután a Merkúr áthalad a Bakba, ott fog állni a Vénusszal és a Marssal. A Vénusz/Mars együttállás egy nagyon kreatív, nagyon művészi és erős érzéki energiákat rejt magában, amihez a Merkúr hozzákapcsolódása jó kommunikációs képességeket ad, így a bennünk zsizsegő újdonságokat és ötleteket jól ki is fogjuk tudni adni magunkból.

Viszont ez csak Január 4-ig lesz érezhető, mert azután a Mars áthalad a Vízöntő jegyébe, ahol továbbra is az újításokat és a felfedezéseket fogja előtérbe hozni, hiszen ne feledjük, hogy szinte minden nagy felfedező, utazó és újító ember erős Vízöntő jegyes hatások alatt született.

És így még mindig fennmarad az a helyzet, miszerint a Mars házcserés állásban áll a Szaturnusszal. A Bak és a Vízöntő jegyek a Szaturnusz házai, és mivel a Szaturnusz a Skorpióban van, ami meg a Mars jegye, így előáll az a helyzet, hogy két igen erős férfi, kemény és fizikai bolygó kerül egész kiváló pozícióba.

Maga a Szaturnusz a Skorpió jegyében egy rendkívül misztikus bolygóállás, mert a Skorpió jegy a természetes zodiákus 8. háza, ami persze materiálisan eléggé kellemetlen, mert a balesetekkel, a nehézségekkel és hirtelen jövő betegségekkel kapcsolatos. Spirituálisan viszont picit furább, okkultabb dolgokhoz köthető: a böjtökhöz, a magányosan végzett meditációkhoz és mindenhez, ami misztikus.

Ráadásul a Szaturnusz bolygó fényszögeli a saját házát innen, ami még erősebbé teszi a hatásait, és az köztudott, hogy erősebb bolygók jobb eredményeket adnak, mint a gyengébbek még akkor is, ha az egy keményebb bolygó, mint pl. a Szaturnusz.

Szóval lehet keseregni, hogy mennyire nehéz az, amikor a Szaturnusz a Skorpióban áll, és hogy ez mennyire egy kemény szakasz lesz, és valójában ebben az időszakban, ami nem is annyira rövid, mert egészen 2017 Januárjáig is eltart, jobban kell vigyáznunk az ízületeinkre. Itt főként a térdek és a bokák területét kell óvnunk, és persze ilyenkor gyakoriabbak a csontsérülések és balesetek is. Ezt a szakaszt lehet azonban úgy is nézni, hogy 2 erősen fizikai hatású bolygó egészíti ki egymást a spiritualitás területén, így igen egész nyugodtan vessük bele magunkat abba, hogy majd most bele tudjuk csempészni a világi, fizikai életünkbe a spiritualitást is. Szóval keljünk korán, böjtöljünk egy picit, jógázzunk, gyakoroljunk egy kis tai chit, meditálgassunk és vessük bele magunkat a lelkigyakorlatok világába.

Eközben Január közepéig a Vénusz a Bakban áll, ahol jól is érzi magát, hiszen baráti viszonyban vannak a Szaturnusszal és képesek arra, hogy egymásból a jót hozzák ki. A Vénusz csökkenti a Szaturnusz keménységét, a Szaturnusz pedig picit fegyelmezi a Vénusz bohémságát és ínyenckedését. Szóval a Január 4-ig tartó kreatív Vénuszi rohamunk most már picit a realitás talaján fog mozogni, és a Merkúr együttállás fényében jobban is fogjuk tudni kommunikálni elképzeléseinket és érzelmeinket, főként a munkánk, feladataink és felelősségeink területén. Így ez egy igen csak áldásos szakasz, mert ebben az évben még mindig ott lesz a Ketu/Rahu a Halakban és Szűzben bolygóállás.

Január 1-től még egészen jövő Január elejéig a Ketu hátrafelé halad a Halakban, és a Rahu pedig a Szűzben. A Ketu a Halakban jól tudja érezni magát, mert a Ketu picit olyan, mint a Mars, és a Mars jó barátságban van a Jupiterrel, aki a Halak uralkodó bolygója. Viszont azáltal, hogy a Halak a természetes zodiákus 12. háza, ami az elválás, a vég és egy picit a halál jegye is, hajlamosabbak leszünk az elvonulásra, és az egyedüllét keresésére, főként úgy, hogy picit nehezebbé válhat az érzelmeink kifejezése és kimutatása is ebben az időszakban.

A Rahu a Szűzben a hatos házbéli jelenségeket fogja fokozni, tehát pl. az egész világban érezhető lesz majd egy gazdasági élénkülés, és a szolgáltatásokban is lehet majd növekedés. De a hatos ház végett vigyáznunk kell a felburjánzó ellenségeskedésre, és hát arra is, hogy ebben a pozícióban nem kizárt, hogy újra lesz egy globális betegséges izgulni való, mint pl. pár éve a H1N1 vírus, vagy a tavaly elindult Ebola járvány. De ne feledjük, a Rahu az illúzió bolygója is egyben, szóval nem minden arany, ami fénylik.

És végül a Jupiter, persze nem utolsósorban, aki kb. 1 évente vált jegyet, így egészen 2015. Július közepéig a Rák jegyében, tehát a legerősebb helyzetében fog állni. És mint már írottam vala, így a Jupiterhez kapcsolódó élet területek a gyermekvállalástól az életviteli rendszerek kialakításáig, a tanulástól a tanításig, a spirituális tudás megszerzésétől az anyagi javak megszerzéséig minden könnyebb és támogatottabb lesz.

Egyébként ritka jelenség az asztrológiában, hogy a Jupiter jegyet vált, és olyannyira, hogy ezt Indiában jól meg is ünneplik. Amikor a Jupiter jegyet vált, akkor az előtte és utána lévő 12-12 napban tisztító fürdőt vesznek az ezt a lelki gyakorlatot végzők, különböző zarándok helyeken. Az idei váltásnál, tehát Július 14. előtt és után 12-12 nappal, ha pont Indiában mászkálunk, akkor India nyugati részén a Godavári folyó lesz a hely a rituális megtisztulásra. Ne aggódjatok, könnyű lesz megtalálni, hiszen kb. egy hónappal később ott lesz majd a részidős Kumbha Méla, ami a világ legnagyobb emberi gyülekezete is szokott lenni egyben.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Akinek még nem sikerült átvenni a Kalendáriumát az December 30-án is megteheti, a Mahabhárata előadás után…

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

One Response to 2015. Január 1. – Asztrológiai Körkép, azaz, hogyan is kezdődik az Újév…

  1. Visszajelzés: Szeptember 17-től aktuális asztrológiai előrejelzés, 1 hónapos időintervallumra… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük