Január Hónap Vegetáriánusai: Cory Everson és Murray Rose

Cory_EversonAz a kedves és építő kritika érte a „a Hónap vegetáriánusa” rovatunkat, hogy tavaly nem volt elég női tagja a kiemelt sportolói körnek és, hogy ne futókat, meg saját magukba gyúrogatós csávókat pakoljak fel a honlapra, hanem nehéz atlétákat, meg bunyósokat, mert akkor tényleg hihető lesz, hogy a vegetáriánus táplálkozás tényleg frankó, szóval idén is sportolok lesznek terítéken a vegetáriánus rovatunkban:

A HÓNAP VEGETÁRIÁNUSAI

A hónap hölgye Cory Everson lesz, aki 1958. Január 4-én született, Racine-ban, Amerikában.

Az egyetemi évek alatt kivételes tehetséget mutatott több sportban is, mint pl. a gimnasztikában, a tollaslabdában és az atlétikában is, de amikor megismerkedett első férjével, aki az egyetemi sport csapatok erő edzője volt, belekezdett a testépítésbe.

Az egyetem után kezdett profi szinten edzeni és 2 év után elnyerte a Ms. Olimpia címet, a női testépítés legnagyobb rangú kitüntetését. Ezek után még 5 alkalommal nyerte el a címet, zsinórban.

Cory Everson volt az első a hölgyek körében, aki életműdíjat kapott az Arnold Classic verseny gálán.

Mindezt természetesen vegetáriánusként érte el.

murrayroseMurray Rose 1939. Január 6-án született Skóciában és még gyerekként Ausztráliába költözött.

17 évesen az 1956-os Melbourne-i Olimpián 3 arany érmet nyert, ezzel minden idők legfiatalabb olimpikonja, aki 3 arany érmet nyert el egy Olimpia folyamán. 4 évvel később 1 arany, 1 ezüst és 1 bronzérmet nyert a következő Olimpián.

1958-ban egy televíziós műsorban megkérdezték tőle, hogy hogyan sikerült 3 aranyat nyernie ilyen fiatalon. Rose azt mondta:” nem edzek többet, mint mások, csak vegetáriánus vagyok”.

15 világrekordot állított fel életében, és mindezt úgy, hogy születésétől kezdve vegetáriánus volt.

2012-ben Murray Rose eltávozott e világról, a jó Istenke nyugosztalja.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük