Január Hónap Vegetáriánusai: Cory Everson és Murray Rose

Cory_EversonAz a kedves és építő kritika érte a „a Hónap vegetáriánusa” rovatunkat, hogy tavaly nem volt elég női tagja a kiemelt sportolói körnek és, hogy ne futókat, meg saját magukba gyúrogatós csávókat pakoljak fel a honlapra, hanem nehéz atlétákat, meg bunyósokat, mert akkor tényleg hihető lesz, hogy a vegetáriánus táplálkozás tényleg frankó, szóval idén is sportolok lesznek terítéken a vegetáriánus rovatunkban:

A HÓNAP VEGETÁRIÁNUSAI

A hónap hölgye Cory Everson lesz, aki 1958. Január 4-én született, Racine-ban, Amerikában.

Az egyetemi évek alatt kivételes tehetséget mutatott több sportban is, mint pl. a gimnasztikában, a tollaslabdában és az atlétikában is, de amikor megismerkedett első férjével, aki az egyetemi sport csapatok erő edzője volt, belekezdett a testépítésbe.

Az egyetem után kezdett profi szinten edzeni és 2 év után elnyerte a Ms. Olimpia címet, a női testépítés legnagyobb rangú kitüntetését. Ezek után még 5 alkalommal nyerte el a címet, zsinórban.

Cory Everson volt az első a hölgyek körében, aki életműdíjat kapott az Arnold Classic verseny gálán.

Mindezt természetesen vegetáriánusként érte el.

murrayroseMurray Rose 1939. Január 6-án született Skóciában és még gyerekként Ausztráliába költözött.

17 évesen az 1956-os Melbourne-i Olimpián 3 arany érmet nyert, ezzel minden idők legfiatalabb olimpikonja, aki 3 arany érmet nyert el egy Olimpia folyamán. 4 évvel később 1 arany, 1 ezüst és 1 bronzérmet nyert a következő Olimpián.

1958-ban egy televíziós műsorban megkérdezték tőle, hogy hogyan sikerült 3 aranyat nyernie ilyen fiatalon. Rose azt mondta:” nem edzek többet, mint mások, csak vegetáriánus vagyok”.

15 világrekordot állított fel életében, és mindezt úgy, hogy születésétől kezdve vegetáriánus volt.

2012-ben Murray Rose eltávozott e világról, a jó Istenke nyugosztalja.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .