Zarándoklat tudnivalók!

Kedves Zarándok társak, sok-sok helyről gyűjtöttem be az infókat, és minden összevág, szóval ez lehet a legközelebb az igazsághoz is!

Nepálban Április 30-ig beutazási tilalom van, azok számára, akik csak úgy megérkeznének a reptérre. Ha van negatív koronateszt vizsgálatos papírod, akkor beléphetsz, de akkor is 2 hét karanténnel kellene kezdeni. Ez persze változhat és Május 1-től lehet, hogy belehet repülni karantén nélkül, de a nepáli úti rész akkor is kilőve, mert most nem adnak ki mászási engedélyeket sem, nehogy a hegyekben élők befertőződjenek a turisták által. Ők azért lényegesen kevesebbet találkoznak a külvilággal, és így kevésbé immúnisak a fertőzésekre.

Valamint Bhutánban is megjelent már a vírus, ezt egy amerikai hölgy vitte oda nekik, de ők még csak Március végéig rendeltek el beutazási tilalmat.

Szóval opcióként ott van az, hogy próbáljunk-e Június elején menni, mert talán még elcsípjük a monszun előtti utolsó szakaszt. Vagy halasszuk el az egész bulit októberig? Októberben már Nepálban is kapunk majd mászási engedélyeket!

Eddig én nem vettem repjegyeket, mert a helyzet bizonytalan volt. És olyannyira kevesen foglaltak mostanában, hogy szimplán annyit csináltunk, hogy befoglaltuk a jegyeket, amit 3 nap után töröltek, mert nem fizettem ki, és ekkor újra foglaltuk őket. Szóval jegy para nincs.

Viszont, amennyiben mennénk Októberben ki kellene küldenünk a bhutániaknak 100 dollárnyi foglalót. Mert akkor biztos lesz vízumunk! Egy részről ők is nagyobb aktivitást várnak egy beutazási tilalom után. Másrészről meg akkor nem úgy leszünk regisztrálva, hogy passzoltuk a májusi vízum lehetőséget, hanem úgy, hogy átkértük magunkat Októberre. Persze ez az előleg lefog jönni az októberi út árából!

És ha ez is mind ok, akkor meg csak azt kell eldöntenünk, hogy mikor vegyük meg a repjegyeinket Októberre? Hagytok nálam pénzt, mondjuk ez eddigi felét és én a következő 1-2 hónapban megveszem a repjegyeket, amikor már látjuk a vírus para végét és jók az árak is. Vagy vissza adom a zsét, és, akkor újra begyűjtjük az összegeket mondjuk 3-4 hónap múlva és akkor vesszük meg a jegyeket?

Mit gondoltok?

Üdv, Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük