Zarándoklat Bhután

a tigris fészekAkkor tehát kedves Tündérmazsola Királylányok és Királyfik,

Ebben az esetben sajnos nincs sok tili-toli lehetőség, mert eleve tök jó, hogy bejutunk Bhutánba, és ráadásul 5 napra fogunk vízumot kapni.

Szóval vagy március 31 vagy április 1 indulunk Bhutánba. Török légitársasággal fogunk repülni, és itt kell majd egy döntést hozzunk. Van Isztambul-Katmandu direkt is mostmár, és akkor ki lehet hagyni, amit eddig nyomtunk, hogy Isztambul-Delhi és onnan külön Jet légitársasággal, ami kb. csak 2 órával hosszabb odafelé. De visszafelé van egy 12 órás várakozás Delhiben, mert Katmanduból este már nincs felszállás, szóval onnan délután mennénk át visszafelé Delhibe, de onnan csak másnap hajnal van a visszajárat Isztambulba.

Viszont a direkt verzió 50 ezer huffal drágább, mint a körbe karikába Delhin keresztül.

Szóval Katmanduba érkezünk Április 1 vagy 2, és Április 4 mennénk tovább Katmanduba. Addig ott ráhangolódunk az ázsiai feelingre, és olyan dolgokat csinálnánk, amit a rendes nepáli zarándoklatunk alatt nem szoktunk. Pl. biztos, hogy elmegyünk majd Bhaktapurba, stb., stb.

Azért 4-én mennénk át Bhutánba, hogy elcsípjük a hétvégi piacot ott, mert a program adott és ezen fognak minket végig kísérni. A programot tegnap este kaptam meg, így csak átfordítottam magyarra, és nem volt még időm kibontani és hozzáírogatni, de  higgyétek el én már évek óta tervezgetem Bhutánt és ebben az útban minden benne van, amiről én eddig csak álmodtam.

Tehát akkor a Zarándoklat Bhután útiterve:

Első Nap:

Megérkezünk a Paro-i reptérre Katmanduból, ahonnan át autózunk Thimphu-ba, Bhután fővárosába, kb. másfél óra az út. A főváros nagyjából 100 ezer lakosú, és az egyetlen főváros a világon ahol még mindig nincs villanyrendőr. Délután mászkálás a városba és egy kézműves bolt megtekintése.

Második Nap:

Reggeli után autóval kiruccanunk egy kis platóra, ahonnan az egész várost be lehet látni, és ahol rengeteg imazászlót lehet látni, a város védelmének érdekében. Onnan a közeli mini állatkertbe megyünk el, ahol megnézzük Bhután nemzeti állatát a Takin-t.

Onnan át megyünk Bhután legnagyobb női kolostorába és meglátogatjuk a népi művészetek múzeumát és a festőművészek iskoláját.

Este meglátogatjuk Bhután 3. királyának emlékére emelt hatalmas Chortent (Sztupa szerű építmény).

Harmadik Nap:

Át autózunk Punakhába, lesz 3000 méter magas hágó is, és megnézzük Bhután fő vallási vezetőjének székhelyét. Ebéd után egy gyors mászással felmegyünk a közeli Chortenhez, ami Bhután egyik legszebb és legtradicionálisabb épülete. Este vissza autózunk Paro-ba.

Negyedik Nap:

Reggeli után megnézünk egy már romos erődöt, ami Bhután területének fő védelmi vonala volt a tibeti portyázások ellen. Utána felmászunk a Tigris Fészek névre hallgató kolostorban, ami a fotón is látható és visszafelé meg megnézzük Bhután legrégebbi templomát.

Ötödik Nap:

Visszaút Katmanduba.

Után még majd el tudjátok dönteni, hogy mikor indultok vissza és mennyit maradtok még az érkező nepáli csoporttal. De lesznek multi opciók, hogy maradtok még az első három napjára a nepáli brigáddal, ami még a katmandu-i szakasz. Vagy jöttök tovább fel a hegyekbe, stb., stb.

Mivel nincs idő ezt a szakaszt még húzni halasztani, most vasárnap lesz egy bhutáni út eligazítás a Kutirban. 14 órakor várlak benneteket. Akiket a nepáli szakasz érdekel, azok 3 órára kellene, hogy jöjjenek. De a nepáli zarándokokkal Feb. 8 is összejövünk majd 18 órától.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Na, ezt most nem marketing szempontból, de lécci kéretetik megosztani, hogy eljusson mindenkihez, mert most nem lesz idő 1-2 hétig nem észre venni ezt a bejegyzést, mert Bhutánt nem könnyű becserkészni, de most meg lett.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Utazás/Zarándoklatok
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Zarándoklat Bhután

  1. Barna szerint:

    Hurrrrra! Menjunk. Direkt jarattal menjunk, ne a repteren toltsuk az eletunket, hanem ott!

  2. csernek szilvi szerint:

    Sikerult!Megyunk :)koszonom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük