Világszenzáció! Az atomenergia termelés átállt a jóga megközelítésre a szankhja megközelítésről!!!

Tegnap brit tudósok (tényleg ők, nem viccből írtam) teljesen átírták az eddigi eljárásokat az atomenergia termelésben!

Ugyanis eddig a módszer abból állt, hogy kevésbé stabil elemeknél, pl. uránium, maghasadást előidézve került előállításra az irdatlan mennyiségű energia, ami viszont brutális sugárzással is járt! Ezt a módszert a védikus filozófia szankhjaként írja le, dekonstrukciós folyamatként.

Míg a Február 9-én, a fent említett brit tudósok, Oxfordshire-i Culham-ben megvalósították azt a fúziós energia termelést, ahol két féle hidrogén elemet összeillesztve, ezzel létrehozva hélium elemet, képesek voltak létrehozni 59 megajoule mennyiségű energiát! (Ez egyébként egy 1977 óta fennálló energia felszabadítási rekordot döntött meg.)

Sőt ezt a fúziós folyamatot képesek voltak 5 másodpercig fenntartani, ami egyébként 150 millió fokon zajlott, ami kb. tízszerese a Nap mag hőjének! (Ezt természetesen egy mágnesestérben tudták előidézni, hiszen ez a hő fok mindent elégetne!)

Ezt a fúziós folyamatot, mint minden más megfelelő összekapcsoló folyamatot is, a védikus filozófiában jógaként írják le! Hiszen a jóga az ideális összekapcsolás tudománya!

És, hogy ez miért elképesztő? Mert a hidrogén és a hélium a periódusos rendszer első két kémiai eleme, tehát a leggyakoribb és így igen csak veszélytelen elemei a mi kis világunknak! Ez a folyamat képes lehet szinte végtelen mennyiségű energiát termelni, elképesztően biztonságos módon, nagyon kevés kártékony mellékhatással!

Nem akarok túl optimistának és habos-babosnak tűnni, hiszen ez az eljárás is jár némi sugárzással, de ez itt keletkezett sugárzás elenyésző a fissziós folyamatoknál keletkező sugárzással szemben! 

Om Tat Sat

Baktai Ádám jóga rajongó

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Jóga, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük