Végig néztem Németh Sándor monológját a Jógáról, és ezt gondolom ebben a témában…

a képen egy természetesnek egyáltalán nem mondható, úgy mond egy direkt kivitelezett jógikus kéztartásban áldoz a démonoknak Jézus…

Tegnap délután megnéztem Németh Sándor 5 perces kis monológját a jógával kapcsolatosan és mindamellett, hogy persze elpoénkodunk rajta és fantasztikus mémek születnek a témában, elképesztően sértőnek találom.

És nem csak, mint több évtizede jógázó ember, hanem úgy is, mint egy keleti spirituális ágazat követője, és úgy is mint jóérzésű ember.

Valamint az az érzésem, hogy Németh Sándor nem csak úgy beleszőtte ezt a kis szösszenetet a beszédébe, mert  szerintem valami elképesztően groteszk mögöttes szándék is felfedezhető a lelkész úr mondataiban. Persze már az is abszurd, hogy elhangzanak olyan árulkodó kifejezések, mint  „hatalmas pénzeket költenek el” valamint az is, hogy „Budapestnek a legdrágább negyedeiben, legnépszerűbb a jógázás”, de szerintem ez a dialógus túl nyúlik azon, hogy ez most erősen a pénzről is szól.

Mindezt azért gondolom, mert egyébként Németh Sándor egy jó és megkapó szónok, de ebben az 5 percben egy nagyon sebtiben összedobott, nagyon sok bizarr elemet tartalmazó szónoklatot hallottunk tőle.

Kezdve olyan teológiai blődségekkel, mint pl. az, hogy „amit egyszer a démonok tiszteletére lett szánva, azt már nem tudod elvonatkoztatni …”, amivel Németh Sándor, mint lelkész, mint pap azt fejezi ki, hogy a démoni energiák magasztosabbak az Isteni energiáktól is, hiszen a démoni energiák már nem megtisztíthatóak!

De olyan is elhangzott, hogy a Buddhisták animisták, „ami a keleti vallások kultuszaink a lényege”. Ebben a témakörben ennél nagyobb ostobaságot még nem hallottam. És itt nem arról van szó, hogy Németh Sándornak ismerni kellene a keleti tradíciók csínját-bínját. De ha megszólal ebben a témában, ott van az a felelőssége, hogy őt sok-sok ezren tartják a Jó Isten szócsövének, akkor ennek fényében ne mondjon már ekkora baromságokat.

De az a felhívás sem semmi, amikor is nagyon csavarosan ugyan, de Németh Sándor kijelenti, hogy még a testi bűnök  elkövetése is sokkal jobb, mint pl. a jógaszerű okkultista tevékenységek.

Majd jön a finálé: „Gonosz szellemekkel kerülsz kapcsolatba, a testedet gonosz szellemeknek áldozod ha jógázol.”

Persze mondhatjuk, hogy ez az elitista, lenéző hozzáállás egy csomó más területen is felfedezhető a mi nyugati kultúránkban, mint pl. azaz elképzelés, hogy csak is mi, és egyedül mi vagyunk gondolkodó lények az egész univerzumban, attól függetlenül, hogy a Föld egy elképesztően parányi része a világ mindenségnek.

De ez módi akkor sem helyes, mert ebből az elképesztően kártékony hozzáállásból született meg a vallási inkvizíció, a rabszolga tartás, a gyarmatosítás, de akár a bolygónk ilyen mértékű kihasználása is. Abból a hozzáállásból, hogy valaki különb a másiknál, és az ő véleménye, az ő hite, az ő elképzelése, vagy az ő kényelme feljebb való, mint bárki másé.

Ennél, személy szerint, azért többet várnék el egy vallási vezetőtől!

Om Tat Sat

Baktai Ádám a Szanátan Dharma kultúrkör papja, apuka, tanár, a Védikus Tudományok Szakértője.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Baktai Ádám válaszol, Bhakti Kutir, Jóga
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

One Response to Végig néztem Németh Sándor monológját a Jógáról, és ezt gondolom ebben a témában…

  1. Gyorke erika szerint:

    Azt gondolom klassz huzas volt a részéről,mert igencsak túllőtt a célon.Mwg szerencse hogy a szellemi sötétség terjesztése nem marad valaszolatlanul,és ehhez nem kell ima -atok kommandot sem használni ahogy ők teszik.Es nem ismerik ama ovis mondást.”aki mondja másra..’

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük