Védikus Asztrológia előrejelzés: 2010 Nov-Dec

A Panchang November 17. és December 16. között Magyarországon

A Nap mozgásához igazítottan a Panchangot havonta küldöm el nektek, így amikor a Nap áttér a következő jegybe, újból jelentkezem. Természetesen a Hold mozgását nehezebb lenne követni, mert minden hónapban körbejárja a zodiákust, és így minden hónapban leírhatnánk ugyanazt tranzitjairól. Így marad az, hogy koncentrálunk a Nap és a többi lassú bolygó mozgására.

Tehát íme, azon hónap Panchangja, amikor a Nap a Skorpió jegyében jár a védikus asztrológia szerint.

November 17. és December 16. között a Nap a Skorpió jegyében jár, ami a természetes zodiákus 8. háza, a mélyről fakadó spiritualitás jegye. A Skorpió a dolgok lényege után érdeklődik, nem lehet elkápráztatni felszínes, tartalom nélküli, üres ingerekkel. Így ez a hónap nagyon kedvező arra, hogy foglalkozzunk lelkünkkel, szellemünkkel.

Látom lelki szemeim előtt, ahogy a „mindent vágó televíziós műsorvezető” az előző bekezdés elolvasása után lefordul a székéről. Itt természetesen nem arra gondolok, hogy majd a November 21-én várható telihold estéjén kenjük le magunkat majonézzel és mogyoróvajjal, és egy fekete kakast szorítva táncoljunk el egy ősi termékenységi táncot. Itt kifejezetten arra gondolok, hogy ne csak a mindennapos dolgainkkal foglalkozzunk, hanem túlnyúlva ezeken, foglalkozzunk picit magunkkal is. Egy Francia kutatás szerint életünk 75 százalékát olyan dolgok teszik ki, amelyeket laboratóriumi körülmények közt nem lehet vizsgálni. Az érzelmeinket, a kapcsolatainkat és a lelkünket sem lehet kémcsőbe dugni.

Ráadásul november 26-ig nemcsak a Nap, de a Mars és a Merkúr is a Skorpió jegyében lesz. A Nap és Merkúr együttállása mindig az igaz, tiszta, tanító beszédet eredményezi, és ha a Mars is ott áll, főleg ha a Mars erős (a Skorpióban a Mars erős, hiszen a saját jegyében áll), akkor a színes és élvezetes előadási stílus is párosul a tanításhoz. Tehát november 26-ig nyugodtan osszuk meg másokkal is a minket foglalkoztató lelki gondolatainkat, kedvező fogadtatásban fog részesülni.

Ugyanakkor bátorság is kell ehhez, mert a Szaturnusz a Szűz jegyéből fényszögeli ezt a hármas bolygóállást, ami tovább fokozza a hajlást a lelkiség irányába, de a Szaturnusz leginkább az elvonulós, aszkéta elmélkedést erősíti az emberben. Tehát, ha le tudjuk győzni a Szaturnusz azon késztetését, hogy saját kis csigaházunkban, egymagunkban éljük meg ezt 10 napot, akkor komoly előrelépést tehetünk lelkünk megnyitásával kapcsolatainkban, közösségeinkben. Ez különösen igaz, mert az év végéig a Vénusz is saját jegyében, a Mérlegben lesz, így érzéseinkről, érzelmi világunkról, sőt kifejezetten párkapcsolati érzeteinkről is kommunikáljunk, nyitott fülekre találhatunk.

Természetesen a Szaturnusz, még egészen 2011. November közepéig marad a Szűzben, így arról lesz még idő bővebben írogatni. De röviden talán csak annyit, hogy most a Szaturnusszal a természetes zodiákus hatos házában az élet úgy általánosságban sokkal több erőfeszítést kíván meg tőlünk az élet minden területén, nem kell kétségbe esni, vannak ilyen korszakok, hajrá!

A Merkúr November 26-án átlép a Nyilas jegyébe, ahova November 29-től a Mars is követi, itt egy nagyon gyenge Rahu (Felszálló Holdcsomópont) is áll, ami már így sajnos a túlságosan színes, vagy már-már a valóságtól is elrugaszkodott beszédet is jelentheti. Az angol nyelvből átvett „fehér hazugság” kifejezéssel csupán az a baj, hogy a rajtakapott fehér hazugság pont ugyanannyira rombolja a bizalom szövetét két ember közt, mint egy rendes hazugság. Valójában a hazugság mindig is egy kicsit a gyávaságból és a megalkuvásból ered. Mondunk egy pici kamut, hogy egy helyzet valamelyest könnyebben, vagy konfliktusmentesebben történjék meg. Ezért nem is éri meg, mert a saját személyiségfejlődésünk is megreked az által, hogyha nem tanulunk meg érzelmi konfliktus helyzeteket kezelni.

Ráadásul a Mars a Nyilasban, és a Nap a Skorpióban magában rejti azt is, hogy előbb vagy utóbb az igazság ki fog derülni. A védikus asztrológiában a Skorpiót és a Nyilast hívják a harcos szerzetesek jegyének, amiért a jegyek a Tűz és a Víz keverékének elemeit ötvözik magukban. A Skorpió lényegretörő, a Nyilas meg idealista, egyiknél sem fér bele a világképükbe a hazugság, ha mégis megteszik, csak rágódnak és rágódnak a kimondott szavakon, saját magukat pusztítva ezzel.

Sajnos ezen kívül a Jupiter is gyengébb pozícióban áll, a Vízöntő jegyében, egészen December 6-ig, ami nem csak az egyenes kommunikációt, de a pénzügyeket is terheli. De természetesen December 6-tól, amikor is a Jupiter visszaér a Halakba, a saját jegyébe, akkor a pénzügyek újra simábban folynak majd, nemcsak individuálisan, de globálisan is.

Viszont a hamis kommunikációval vigyázzunk egészen December 16-ig, amikor a Nap beérkezése a Nyilas jegyébe meg nem változtatja az ott összegyűlt kedvezőtlen bolygó együtt állást, de ez már a következő hónap Panchangjában lesz leírva.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük