Védikus Asztrológia előrejelzés: 2010 Nov-Dec

A Panchang November 17. és December 16. között Magyarországon

A Nap mozgásához igazítottan a Panchangot havonta küldöm el nektek, így amikor a Nap áttér a következő jegybe, újból jelentkezem. Természetesen a Hold mozgását nehezebb lenne követni, mert minden hónapban körbejárja a zodiákust, és így minden hónapban leírhatnánk ugyanazt tranzitjairól. Így marad az, hogy koncentrálunk a Nap és a többi lassú bolygó mozgására.

Tehát íme, azon hónap Panchangja, amikor a Nap a Skorpió jegyében jár a védikus asztrológia szerint.

November 17. és December 16. között a Nap a Skorpió jegyében jár, ami a természetes zodiákus 8. háza, a mélyről fakadó spiritualitás jegye. A Skorpió a dolgok lényege után érdeklődik, nem lehet elkápráztatni felszínes, tartalom nélküli, üres ingerekkel. Így ez a hónap nagyon kedvező arra, hogy foglalkozzunk lelkünkkel, szellemünkkel.

Látom lelki szemeim előtt, ahogy a „mindent vágó televíziós műsorvezető” az előző bekezdés elolvasása után lefordul a székéről. Itt természetesen nem arra gondolok, hogy majd a November 21-én várható telihold estéjén kenjük le magunkat majonézzel és mogyoróvajjal, és egy fekete kakast szorítva táncoljunk el egy ősi termékenységi táncot. Itt kifejezetten arra gondolok, hogy ne csak a mindennapos dolgainkkal foglalkozzunk, hanem túlnyúlva ezeken, foglalkozzunk picit magunkkal is. Egy Francia kutatás szerint életünk 75 százalékát olyan dolgok teszik ki, amelyeket laboratóriumi körülmények közt nem lehet vizsgálni. Az érzelmeinket, a kapcsolatainkat és a lelkünket sem lehet kémcsőbe dugni.

Ráadásul november 26-ig nemcsak a Nap, de a Mars és a Merkúr is a Skorpió jegyében lesz. A Nap és Merkúr együttállása mindig az igaz, tiszta, tanító beszédet eredményezi, és ha a Mars is ott áll, főleg ha a Mars erős (a Skorpióban a Mars erős, hiszen a saját jegyében áll), akkor a színes és élvezetes előadási stílus is párosul a tanításhoz. Tehát november 26-ig nyugodtan osszuk meg másokkal is a minket foglalkoztató lelki gondolatainkat, kedvező fogadtatásban fog részesülni.

Ugyanakkor bátorság is kell ehhez, mert a Szaturnusz a Szűz jegyéből fényszögeli ezt a hármas bolygóállást, ami tovább fokozza a hajlást a lelkiség irányába, de a Szaturnusz leginkább az elvonulós, aszkéta elmélkedést erősíti az emberben. Tehát, ha le tudjuk győzni a Szaturnusz azon késztetését, hogy saját kis csigaházunkban, egymagunkban éljük meg ezt 10 napot, akkor komoly előrelépést tehetünk lelkünk megnyitásával kapcsolatainkban, közösségeinkben. Ez különösen igaz, mert az év végéig a Vénusz is saját jegyében, a Mérlegben lesz, így érzéseinkről, érzelmi világunkról, sőt kifejezetten párkapcsolati érzeteinkről is kommunikáljunk, nyitott fülekre találhatunk.

Természetesen a Szaturnusz, még egészen 2011. November közepéig marad a Szűzben, így arról lesz még idő bővebben írogatni. De röviden talán csak annyit, hogy most a Szaturnusszal a természetes zodiákus hatos házában az élet úgy általánosságban sokkal több erőfeszítést kíván meg tőlünk az élet minden területén, nem kell kétségbe esni, vannak ilyen korszakok, hajrá!

A Merkúr November 26-án átlép a Nyilas jegyébe, ahova November 29-től a Mars is követi, itt egy nagyon gyenge Rahu (Felszálló Holdcsomópont) is áll, ami már így sajnos a túlságosan színes, vagy már-már a valóságtól is elrugaszkodott beszédet is jelentheti. Az angol nyelvből átvett „fehér hazugság” kifejezéssel csupán az a baj, hogy a rajtakapott fehér hazugság pont ugyanannyira rombolja a bizalom szövetét két ember közt, mint egy rendes hazugság. Valójában a hazugság mindig is egy kicsit a gyávaságból és a megalkuvásból ered. Mondunk egy pici kamut, hogy egy helyzet valamelyest könnyebben, vagy konfliktusmentesebben történjék meg. Ezért nem is éri meg, mert a saját személyiségfejlődésünk is megreked az által, hogyha nem tanulunk meg érzelmi konfliktus helyzeteket kezelni.

Ráadásul a Mars a Nyilasban, és a Nap a Skorpióban magában rejti azt is, hogy előbb vagy utóbb az igazság ki fog derülni. A védikus asztrológiában a Skorpiót és a Nyilast hívják a harcos szerzetesek jegyének, amiért a jegyek a Tűz és a Víz keverékének elemeit ötvözik magukban. A Skorpió lényegretörő, a Nyilas meg idealista, egyiknél sem fér bele a világképükbe a hazugság, ha mégis megteszik, csak rágódnak és rágódnak a kimondott szavakon, saját magukat pusztítva ezzel.

Sajnos ezen kívül a Jupiter is gyengébb pozícióban áll, a Vízöntő jegyében, egészen December 6-ig, ami nem csak az egyenes kommunikációt, de a pénzügyeket is terheli. De természetesen December 6-tól, amikor is a Jupiter visszaér a Halakba, a saját jegyébe, akkor a pénzügyek újra simábban folynak majd, nemcsak individuálisan, de globálisan is.

Viszont a hamis kommunikációval vigyázzunk egészen December 16-ig, amikor a Nap beérkezése a Nyilas jegyébe meg nem változtatja az ott összegyűlt kedvezőtlen bolygó együtt állást, de ez már a következő hónap Panchangjában lesz leírva.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük