Védikus Asztrológia Előrejelzés: 2011 Feb-Márc

Panchang 2011 Feb-Márc

Február 13-tól a Nap a Vízöntő jegyébe kerül.  Ilyenkor a Vízöntő úttörő, újító, egyedi természete kerül előtérbe. Viszont a Mars már Február 16-án követi a napot a Vízöntőbe, így marad a túlfűtött, túlságosan tüzes hangulat a világban. Természetesen a Vízöntőben már nem várhatóak az annyira intenzív, vagy véres megmozdulások, mint Decemberben és Januárban, mert a jegy levegősége miatt a Nap és a Mars a Vízöntőben inkább az új utak megtalálásáról, új irányok és ideák bevezetéséről szól.  Amikor Február 18-tól a Merkúr is a Vízöntőbe ér, akkor kifejezetten a kommunikáción és az egyeztetésen lesz a hangsúly. Ezt a mindennapi életünkben is érezhetjük, mert ez egy rendkívül kedvező korszak lehet régi nézeteltérések, viták, harcok lezárásához.

Február 25-ig a Vénusz a Nyilasban a Rahuval áll együtt. Ez a bolygóállás fokozza a Vénusz ínyencségre és élvezkedésre való hajlamát, ezért inkább ajándékozzuk magunkat, kényeztessük magunkat gazdagon, mert ha megéljük ezt a hívást, már beteljesítjük a sors akaratát és nem fogunk esetleg nem kívánatos perverziók irányában elhajlani, amit szintén alátámaszt egy Rahu – Vénusz együttállás.

Február 25-től a Vénusz a Bakba kerül, ami a természetes zodiákus 10. háza, azaz a munka, sikerek, vezetés és irányítás területét uralja, ezért ez egy kiváló korszak a munkahelyünk körülményeinek javítására, szépítésére. Azok, akiknek a munkaköre kapcsolódik a vénuszi dolgokhoz, tehát szépség, lágyság, ínyencség, nőiesség, művészetek, zene, tánc, színjátszás, nekik a fejlődés és beteljesedés szinte egyértelművé válik, ha fektetnek energiát munkájukba.

Természetesen a Szaturnusz, még egészen November közepéig marad a Szűzben, így arról lesz még idő bővebben írogatni. De röviden talán csak annyit, hogy most a Szaturnusszal a természetes zodiákus hatos házában, az élet úgy általánosságban sokkal több erőfeszítést kíván meg tőlünk az élet minden területén, nem kell kétségbe esni, vannak ilyen korszakok, hajrá! A hatodik ház a természetes gyógymódok és a gyógyítás általános háza is, így a Szaturnusz hatására a fizikai gyógymódok virágzanak, míg a finomabb síkú gyógyítások talán egy picit háttérbe szorulnak.

A Nyilas jegyében még mindig egy nagyon gyenge Rahu (Felszálló Holdcsomópont) áll, ami a Nyilas idealista lényét egész furcsa irányokba tudja elvinni. Továbbra is a vallási közösségek és spirituális csoportok egy kicsit nehezebb helyzetben vannak, és inkább világi irányokban próbálkoznak.

Március 6-tól a Merkúr a Halak jegyébe kerül, ahol a Merkúr a lehető leggyengébb pozícióba kényszerül, és emellé adva azt, hogy a Nap és Mars még mindig együtt áll, valamint azt, hogy a Ketu fényszögeli ezt a két tüzes bolygót, és a Szaturnusz fényszöge is gyengíti a Merkúrt, a kommunikáció újra meggyengül, és az agresszív megoldások újra előtérbe kerülhetnek.

Ezen némiképp segít a Nap Halakba érkezése Március 15-én, de az már a jövő hónap meséje.

Üdv,

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük