Védikus Pszichológia, vagy amit akartok: Pozitív megerősítés I. rész…

yogakids1Bevallom őszintén ma nem terveztem bejegyzést írni, de olyan dolog történt velem, hogy muszáj volt kitalálnom egy témát, hogy ezt meg tudja osztani veletek.

Gondoltam, hogy a mondanivalóm ráfűzöm valami kreatív ötletre, mint pl. „őrizzük meg szép magyar nyelvünket” de az nagyon belemagyarázós lett volna, így maradtam egy szimpla, de egyszerű Ájurvédikus pszichológiai tételnél. De mint már mondtam csak azért kellett ezt kitalálnom, hogy megosszak veletek valami egészen elképesztőt.

Azt is el kell áruljam, hogy ugyan már 39 éves vagyok, de amit ma mondtak nekem az a magyar nyelv verbalisztikai csúcsa volt számomra.

Ha már elégé felcsigáztam mindenkit, még annyit elmondanék, hogy ma találkoztam egy Békés megyei hölggyel, aki az unokáira, mint pici gyerekekre úgy hivatkozott, hogy 2 apró kis zsurbóca.

Értitek? ZSURBÓCA!!! Ezennel minden Békés megyei lakost, aki tudja, hogy mit jelent a zsurbóca kifejezés azonnal testvéremé fogadok.

És akkor az Ájurvéda része a bulinak:

Ahhoz, hogy a környezetünkben élők szeretve érezzék magukat, nem árt őket naponta legalább háromszor megdicsérni, de vigyázzunk, mert naponta 7 megerősítésnél több már inkább gyanús, mint bizalomgerjesztő.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük