Védikus Pszichológia, vagy amit akartok: Pozitív megerősítés I. rész…

yogakids1Bevallom őszintén ma nem terveztem bejegyzést írni, de olyan dolog történt velem, hogy muszáj volt kitalálnom egy témát, hogy ezt meg tudja osztani veletek.

Gondoltam, hogy ráfűzöm a kreatív bulira ezt is, mint „őrizzük meg szép magyar nyelvünket” de az már nagyon belemagyarázós lett volna, így maradtam egy szimpla, de egyszerű Ájurvédikus pszichológiai tételnél, de mint már mondtam csak azért kellett ezt kitalálnom, hogy megosszak veletek valami egészen elképesztőt.

Azt is el kell áruljam, hogy ugyan már 39 éves vagyok, de amit ma mondtak nekem az a magyar nyelv verbalisztikai csúcsa volt számomra.

Ha már elégé felcsigáztam mindenkit, még annyit elmondanék, hogy ma találkoztam egy Békés megyei hölggyel, aki az unokáira, mint pici gyerekekre úgy hivatkozott, hogy 2 apró kis zsurbóca.

Értitek? ZSURBÓCA!!! Ezennel minden Békés megyei lakost, aki tudja, hogy mit jelent a zsurbóca kifejezés azonnal testvéremé fogadok.

És akkor az Ájurvéda része a bulinak:

Ahhoz, hogy a környezetünkben élők szeretve érezzék magukat, nem árt őket naponta legalább háromszor megdicsérni, de vigyázzunk, mert naponta 7 megerősítésnél több már inkább gyanús, mint bizalomgerjesztő.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük