Bhakti Kutir Bindhu: Jóga apróságok- meditáció

zenA Bindhu szanszkrit kifejezés, rövidet vagy picit jelent.

Az internetes kultúra és a gyorsuló világ végett, az az elképzelésünk támadt a Kutirban, hogy legyenek rövid, apró bejegyzések is, ami nem vesz el sok időt elolvasásilag, de ugyanakkor lelkesítő is, és add egy-két értékes gondolatot a nap folyamára is.

„Egy ősi Buddhista mondás szerint ahhoz, hogy megőrizzük lelki nyugalmunkat napi szinten legalább 20 percet kell meditálnunk, de ha erre nem érünk rá, akkor legalább egy órát szenteljünk a meditációnak.”

(A mondásban használt egységek: fél muhurta, vagyis 24 perc a minimum, és 1 hora, azaz egy óra, ha nincs 24 percünk.) Csak az érdekesség kedvéért.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Jóga
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .