Bhakti Kutir Bindhu: Jóga apróságok- meditáció

zenA Bindhu szanszkrit kifejezés, rövidet vagy picit jelent.

Az internetes kultúra és a gyorsuló világ végett, az az elképzelésünk támadt a Kutirban, hogy legyenek rövid, apró bejegyzések is, ami nem vesz el sok időt elolvasásilag, de ugyanakkor lelkesítő is, és add egy-két értékes gondolatot a nap folyamára is.

„Egy ősi Buddhista mondás szerint ahhoz, hogy megőrizzük lelki nyugalmunkat napi szinten legalább 20 percet kell meditálnunk, de ha erre nem érünk rá, akkor legalább egy órát szenteljünk a meditációnak.”

(A mondásban használt egységek: fél muhurta, vagyis 24 perc a minimum, és 1 hora, azaz egy óra, ha nincs 24 percünk.) Csak az érdekesség kedvéért.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Jóga
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük