Védikus Asztrológiai előrejelzés: Nap a Vízöntőben: 2018. Február 12-Március 14…

ilyen volt a mi holi élményünk 2015-ben, vrindavanban…

A Február elején említett csábulási lehetőségek már Február 15-én oldódnak, amikor is a Merkúr is és a Hold is beéri a Napot és a Vénuszt a Vízöntő jegyében.

Ez a bolygóállás nemcsak attól lesz erősebb, hogy a Merkúr együttállásba kerül a Vénusszal, ami igen csak fejleszti a kommunikációs képességeinket (főként a diplomatikus beszéd területén), de még attól sem, hogy a Merkúr és a Nap serkenti bennünk az igaz, tiszta, tanító beszéd készségét. Attól lesz igazán fantasztikus, hogy ez mind a Vízöntő jegyében történik meg, ami az újítások és felfedezések jegye. Szóval mindazt, amit tudunk és tovább adunk, egy teljesen új köntösben leszünk képesek prezentálni. Főként úgy, hogy ezt a fent említett bolygóállást a Jupiter is fényszögeli, és a Jupitert a Védikus kultúrában Gurunak, azaz mesternek hívják.

A Védikus asztrológiában 4 bolygó kapcsolódik a gondolkodáshoz: a Hold, a Vénusz, a Jupiter és a Merkúr. Ebben az időszakban a 4 bolygóból, mind a 4 nagyon közeli kölcsönhatásba kerülnek egymással. És így nemcsak egy újszerű tanítási stílusra lelhetünk, de természetesen az új dolgok tanulására is kiváló lesz ez az időszak.

Ez a hatás érezhető lesz egészen Március 2-ig, de utána is marad a tanulási/tanítási könnyebbség, miután a Vénusz belép a Halakba, és így előáll egy házcserés bolygóállás a Jupiterrel, aki a Mérleg jegyében áll. És mivel a Vénusz a tanult tudáshoz, a Jupiter az ösztönös és józan paraszti eszünkhöz kötődik, szinte lehetetlen lesz rossz döntéseket hoznunk a tanulmányaink terén. Mert az átgondolt és a zsigeri döntéseink is jó irányba fogják kormányozni a művelődésünket. Ez a bolygóállás Március 26-ig is eltart.

Egyébként a fent említett tanulási motivációink Március 6-tól még erősebbek lehetnek, ugyanis akkor csatlakozik a Mars a Szaturnuszhoz a Nyilas jegyében, ami abban segít majd leginkább, hogy azután is tudjunk erőt kifejteni, miután már elfogyott a lendület.

A hónap fő spirituális napja a Holi fesztivál, ami idén Március 1-re esik, amikor is Indiában, a Telihold alkalmából ezen a napon dobálják egymást meg festékkel és festékes vízzel, kb. 1 milliárdan.

Ez az ünnep kb. a mi kultúránk busójárásának felel meg, mert a mögöttes elképzelés az, hogy a vidámsággal, a festékszórással el kellene engednünk a tavalyi év rossz történéseit és sérelmeit.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

One Response to Védikus Asztrológiai előrejelzés: Nap a Vízöntőben: 2018. Február 12-Március 14…

  1. Kis Zsolt szerint:

    Üdvözletem kedves Ádám! Érdeklődni szeretnék, hogy idén 2018-ban mikorra esik az alvás-böjt napja? Szeretném megtartani egész nap, és éjjel.
    Előre is köszönettel
    Kis Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük