Védikus asztrológiai előrejelzés: Nap a Bikában: Május 14-Június 16…

Május 14-től lesz egy Nap/Mars együttállás, ami felerősíti fizikai tenni vágyásunkat és kitartásunkat. Bátran álljunk neki a rég halogatott és/vagy a kellemetlen feladatainknak is. És mivel ez az együttállás a Bikában, a természetes zodiákus második jegyében jön létre, ez különösen érvényes lehet a családi atmoszférával kapcsolatos feladatok megoldására.

De ezeket a feladatokat mindenféleképpen oldjuk meg Május 26-ig, amikor is a Mars átlép az Ikrek jegyébe, a Merkúr házába, és ismét előáll egy Mars/Merkúr összhatás, ami nem igazán kedvez a hiteles kommunikációnak. De, hogy ne csak negatívumokat hozzak fel ezzel az együttállással kapcsolatosan, a Mars/Merkúr összjáték elősegíti az elmélkedést és a történések analizálását is. Így szimplán csak annyi a teendőnk, hogy halasszuk későbbre a megértett, felfedezett dolgok megosztását másokkal.

Szerencsére már a következő napon a Vénusz belép a Kosba, ami oldja a Mars/Merkúr bolygóállás szélsőségeit. Sőt a Vénusz/Merkúr összefonódás felerősíti diplomatikus készségeinket, és hatása végett könnyebben tudunk kommunikálni és érdekeinket érvényesíteni, természetesen zűrzavar és fennforgás okozása nélkül.

Egyébként Június hónap különleges eseménye minden évben ugyanaz: a Hold teljes mértékű ellentétessége. Június 9-én Telihold lesz, de a Hold a Skorpió jegyében fog állni, ami pozícionálisan a leggyengébb területe. Majd 2 héttel később Újholdkor, Június 23-án a Bikában, a legerősebb pozíciójában fog állni a Hold. És ez benne a misztikus, a totális kettősség egyben.

Ez a kettősség adja meg minden gyakorlás misztikáját. Pl. a harcművészetben, a megsemmisítő erő fejlesztése és egyben az önuralom gyakorlása, vagy a táncban a pontos és koordinált lépések elsajátítása a robbanékony energiával teli mozgás közben. És ez a Tantrikus gyakorlás lényege is, a Yin és Yang részek egyidejű megélése és kultiválása.

Tehát kommunikáljunk, elmélkedjünk és gyakoroljuk az egy idejű kettősség adta lehetőség szerint a kis misztikus lelki gyakorlatainkat!

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük