Bhakti Kutir Bindhu: Egy meditációs trükk a Tantra Szára (A Tantra lényege) nevű szentírásból…

sivaandparvatiEz ha sokszor alkalmazzuk egy idő után már sajnos nem működik, mert megtanulja az agyunk kijátszani ezt a technikát, de olykor-olykor nagyon beválik.

Párvati ezt kérdezte férjétől, Sivától:

„Amikor rossz gondolatok árasztják el az ember tudatát, hogyan lehet azonnal kikapcsolni az elmét?”

Siva így felelt:

„Ha arra gondolsz, hogy mi lesz a következő gondolatod, a tudatos gondolkodás leáll, és azonnal háborítatlan csend ereszkedik a tudatunkra.”

Jó trükk, tényleg azonnal működik!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Jóga
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük