Van-e eltérés a spirituális ünnepek dátumaiban?!

Mind az indiai, mind a tibeti kalendáriumban a Hold naptára használják a spirituális napok, ünnepek, fesztiválok nyomon követésére. 

Így olykor előfordul, hogy van eltérés a napok között Ázsiában és Európában! Hiszen a spirituális kultúrák a napkeltekor létező bolygóállást használják az egész napra. Például ezért van egy évben akár többször is, hogy maga az olyan egyértelmű jelenségek is mint a telihold vagy az újhold, más napokon van jegyezve a Hold naptárakban.

Mert ha napkeltekor még nem volt 12 fokon belül a Hold a Naphoz, akkor aznap a spirituális naptárak szempontjából nincs újhold, még akkor sem, ha késő estére már előáll az újhold jelensége. Akkor másnap ünnepeljük meg az újholdat, mert napkeltekor csillagászatilag akkor van az újhold asztrológiai állása!

Tehát a válasz a nagy kérdésre, hogy 2020. Július 24-én vagy 25-én van-e a 10 milliószoros nap, az, hogy mindkettő! Július 24-én Tibetben és Ázsia nagy részén ünneplik ezt a napot, de Európában ugyanaz az asztrológiai állás, csak Július 25-én áll elő!

Mert az év 3. 10 milliószoros napja, mindig a hold naptár 5. napján van, újhold után. De ez a csillagászati állás 24-én csak 11.08-kor áll elő! Tehát napkeltekor még nem ez volt! De holnap napkeltekor már ez lesz!

Ez a válasz! És, hogy mi a teendőnk, szerintem? Ünnepeljük meg mindkét napon! 

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap a Védikus tudományok szakértője

Ui: Ehhez még az is hozzá adódik, hogy a tibeti kalendáriumokban a 10 milliós napokat páros és páratlan években 1-1 teljes holdtöltével arrébb ünneplik. Ezért van az, hogy az egyik évben Buddha születésnapja 10 milliószoros nap, a másik évben pedig nem. Aztán újra!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Baktai Ádám válaszol, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük