Taoista jóga tematika – 6.hét

Az e heti etap gyakorlatai:

Légző gyakorlat: Folytatjuk a hasi légzést, valamint a felhúzások gyakorlását, főként az  Aranyvirág Titkai című ősi taoista írás alapján.

Fizikai gyakorlat: Befejezzük az utolsó gyógyító hangot is a hármas melegítő gyakorlatával, valamint ehhez kapcsolódóan a nyakunkat fogjuk átmozgatni. Belekezdünk Yi Chin Ching inak és szalagok tréningjébe, amit maga Bódhidharma, a Shaolin Kung-Fu alapítója állított össze.

Meditációs gyakorlat: Folytatjuk a Belső mosoly meditációs gyakorlatot, illetve fókuszálunk még a főbb szerveinkre is.

tao

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Jóga
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük