Srí Yantra kristályból, egy harmóniát teremtő, különleges energiával bíró csodatárgy…

Majdnem minden évben szoktam néhány darab kristály Srí Yantrát hozni Nepálból, egyrészről mert rendkívül áldásos egy ilyen elképesztő tárgyat az otthonunkban tudni, de azért is, mert ezzel támogatunk egy vén mesterembert, aki a mai napig szabad kézzel készíti ezeket a csodákat.

Kinézetre ezek a kristály Yantrák úgy néznek ki mint egy piramis, egy fazettált piramis! És ezt egy nagyon különleges módon éri el Vikás mester. Egyetlen darab hegyi kristályból faragja ki őket, mégpedig úgy, hogy visszafelé faragja ki őket, mivel magát a faragást csak alulról látja tisztán! Így a folyamat az, hogy satuba van fogva egy hegyi kristály kő, és alulról lentről felfelé vési le a kis lépcsőzetes bemélyedéseket.

Szóval elképesztő munka meg minden egyes darabba és mivel Vikás mester fia már nem igazán a kristály faragásban látja saját jövőjét, valószínűleg ez is egy kihalóban lévő mesterség.

Egyébként ahogyan azt a neve is mutatja ez a Yantra, Srí Dévíhez, azaz a Szerencse Istennőjéhez kapcsolódik. Srí Déví nem más mint Laksmí, Visnu párja, aki a spirituális gazdagság mellett, anyagi gyarapodással is megáldja a lelki gyakorlókat.

A Vasztu tudományában, mint Laksmí Déví reprezentációját az oltáron szokták tartani ezeket a kristály yantrákat, vagy az otthonuk Észak-keleti részén. De mivel földelő hatással is bír, szokták a Dél-nyugati sarokban is elhelyezni, hogy stabilitást és nyugalmat hozzon az otthonunkba!

Ezentúl pedig hihetetlen energiával is bír a méretétől függetlenül, ugyanis a kristály yantrák állandó energia hordozok, így pl. az első beavatás után soha többet nem kell őket tölteni! Összehasonlításképpen a vörös réz yantrákat 12, az aranyakat 9, az ezüstöket 6, a fa és agyag yantrákat 3, aruha anyagon lévőket 2, míg a papír yantrákat 1 évente kell újra tölteni, mantrákkal, rituálékkal!

Plusz ott van maga az alak is! Dr Patrick Flanagan, a spirituális-tudós bácsi, aki a világ egyik legnagyobb tekintélye a piramisok és a piramis forma kutatásnak azt írta: “A kristály Srí Yantra hétszer annyi energiát képes lehívni és begyűjteni, mint a piramis alakú tárgyak, eszközök, épületek!”

Augusztus 11-12-en tartunk egy Vasztu előadást a Kamalában oda elhozom majd a még meglévő Srí Yantrákat amennyiben szükségét érzitek annak, hogy legyen egy ilyen kis spirituális mini erőmű az otthonotokban az előadások előtt után áttudjátok majd venni azokat!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Vasztu
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük