Nriszimha Napja, a Védelmezés Istenségének napja…

Naraszimha-YantraIdén, 2018-ban, Április 28-ra esik ez az ünnep. És természetesen ez lesz az év legnagyszerűbb napja a védelmezés yantrájának kinyomtatására.

A Vasztu, az ősi indiai térrendezés művészete szerint Sri Nriszimha yantráját 2 helyre is fel kellene helyeznünk az otthonunkban.

 • A déli égtáj felé kihelyezett yantra véd a betegségek ellen, a nem várt és hirtelen halál eseményektől és természetesen védelmezi azokat, akik azon területen élnek.
 • A másik kiváló helye a Sri Nriszimha yantrának a bejárati ajtónk feletti és lakásunkon belüli falrész.

És akkor végre valahára Sri Nriszimha története:

Az ős időkben egy hatalmas király elvonult az erdőkbe, és a misztikus jóga meditációk végzésével elérte azt, hogy Brahmá a materiális világ megteremtője megjelenjen neki.

A király azt kérte áldásként, hogy hadd váljon halhatatlanná.

Brahmá azt válaszolta, hogy még Ő maga sem halhatatlan, hiszen minden, ami a materiális világban megteremtődik, vagy testet ölt el is kell, hogy pusztuljon. De azáltal, hogy nem tudta  teljesíteni kívánságát, felajánlott neki 5 áldást, legyen is az bármi.

Hiranyakasipu a nagy király ezt kérte:

 • Senki ne legyen képes arra, hogy engem megöljön, sem ember, sem állat.
 • Kézzel és fegyverrel szembeni sérthetelenséget.
 • Ne essen bántódásom sem éjjel, sem nappal.
 • Kint sem és bent sem.
 • Valamint lent és fent sem.

Ezek után a király leigázta az egész világot. Sanyargatta az embereket és még az Istenek is rettegtek tőle.

A sors fintora, és Nárada Muni a nagy tanító kegye, hogy fia Prahláda viszont egy rendkívül spirituális személy volt. Apja, olyannyira ingerült volt életbeli hozzáállásának irányába, hogy többször is megpróbálta megölni saját gyermekét.

Egy este újfent vitába kerültek és Hiranyakasipu a nagykirály oly mértékben gerjedt haragra, hogy azt üvöltötte:

Mindig a te Istenedről beszélsz és arról, hogy Mindenható és végtelenül kegyes. Szóval, ha Ő, Mindenható akkor akár itt van ebben az oszlopban is?

Erre Prahláda azt mondta, hogy természetesen igen.

Hiranyakasipu haragjában elő rántotta kardját és elkezdte szétverni a márványoszlopot.

Történetesen kint álltak egy oszlopcsarnokban, tehát nem voltak sem kint, sem bent. Épp nyugodni készült a nap, tehát nem volt sem éjjel, sem nappal.

Sri Nriszimha előugrott az oszlopból, ember testben, de oroszlán fejjel, és így beteljesedett a harmadik áldás is, nem volt sem ember, sem állat.

A dühöngő királyt felkapta az ölébe, aki így nem volt sem fent, sem lent, és széttépte a hasfalát karmaival, tehát sem kézzel, sem fegyverrel nem bántotta.

Ez Sri Nriszimha története, a jó Istené, aki megvédi hívőit.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Ebben a bejegyzésben szereplő mantrával lehet beavatni a yantrát, csak 108-szor kell elmondani.

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Nriszimha Napja, a Védelmezés Istenségének napja… bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Visszajelzés: Ha már egy fura kedd van, akkor írok nektek egy kicsit a Marsról, a keddi napok Istenéről… | Bhakti Kutir

 2. Visszajelzés: Asztrológiailag a 3 napos hosszú hétvége minden napjára esik 1-1 spirituális alkalom… | Bhakti Kutir

 3. Visszajelzés: Sri Nriszimha a Védelmezés Istensége | Bhakti Kutir

 4. Visszajelzés: Május hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..