Óriási könyvkedvezmények

Kedves Barátaink, Vendégeink!

Az alábbi könyvekre a nyár végéig 30% kedvezményt biztosítunk a Számotokra! Szemezgessetek kedvetekre!

1. Mary Lambert – Természetes erő a testnek és léleknek

Az energizálás természetes módszerei – 70 azonnali és jótékony hatású technika a hétköznapi fáradtság ellen

Számos ősi kultúra felfedezte, hogy az életenergia láthatatlan csatornák, a meridiánok hálózatán keresztül áramlik – nemcsak az emberi testben, hanem az épületekben és a külső terekben is. Ha ezek az energiacsatornák elzáródnak vagy beszűkülnek, szervezetünk energiaszintje erősen csökken, amit fáradtságként, vagy kimerültségként élünk meg. Szerencsére léteznek azonban olyan ősi – az idők próbáját kiállt – technikák, amelyek segítségével rövid időn belül megszüntethetjük az energiablokkokat, s ennek eredményeképpen normalizálódik az energiaáramlás, helyreáll az energiaszint és javul a közérzetünk. A kötet összesen 70, a hétköznapokban igen jól alkalmazható energizáló módszert ismertet, a szervezet napi bioritmusának megfelelően, azon napszakhoz társítva valamennyit, amikor a leghatékonyabban alkalmazhatóak.

Tanuljuk meg, hogyan állíthatunk össze egy testre szabott energizáló napi programot a számunkra legmegfelelőbb, jótékony hatású technikák és gyógymódok alapján. Ismerjük meg, mikor érdemes a pozitív gondolkodást szolgáló, megerősítő mantrát, a tisztító hatású esszenciális olajakat, egy-egy energiablokk-oldó rituálét, gyógyító színt vagy ásványt alkalmazni a minél gyorsabb és hatékonyabb eredmény érdekében. És tapasztaljuk meg, milyen felszabadítóan hat ránk, ha közérzetünk egyre javul, és mindig jól érezzük magunkat a bőrünkben.

A könyv ára: 3590.- helyett 2405.-

 

2. Birgit Laue – Gyógynövények Nőknek

Orvosságok a természet kamrájából

Miért éppen a nőknek ajánlja a szerző, a szakember és a kiadó ezt a könyvet? Talán mert a nők kiemelt szerepet vállaltak és vállalnak a nagyanyáink, dédanyáink kincset érő gyógynövényes praktikáinak megőrzésében, a hagyományok ápolásában. Talán mert a nők jobban figyelnek a testük jeleire, hallgatnak megérzéseikre és hagyatkoznak a gyógynövényekkel kapcsolatos tapasztalataikra. Talán mert a legtöbb kutató szemében az egészséges ember képe továbbra is többnyire egyet jelent az egészséges férfiéval.

Egy biztos: ebből a könyvből a nők megtudhatják:mik lehetnek a nemükre jellemző betegségek okai és tünetei, milyen módon fordíthatják javukra, panaszaik enyhítésére vagy megszüntetésére a gyógynövények varázslatos erejét, milyen egyéb természetes anyagok lehetnek segítségükre egyes panaszaik kezelésére.

Kifejezetten a női betegségek kezelésére – a menstruációs problémáktól, a bőr- és hajápolástól, a változókorban fellépő panaszokig – ajánl: gyakorlati tanácsokat, recepteket, kúrákat, teákat, balzsamokat, borogatásokat és fürdővizeket a nők minden generációjának Prof. Dr. Kéry Ágnes, a Magyar Fitoterápiás Társaság elnökének lektorálásával.

A nagy Gyógynövény-ABC-ben összefoglalva megtalálható 62 növény jellemzőinek, alkalmazási területeinek és módjának, valamint esetleges ellenjavallatainak leírása is.

A színes képekkel gazdagon illusztrált kiadvány kifejezetten női betegségek kezelésére- a menstruációs problémáktól, a különböző gyulladásokig és a változó korban fellépő panaszokig – ajánl gyakorlati tanácsokat, recepteket, kúrákat a nők valamennyi generációja számára.

A Prof. Dr. Kéry Ágnes, a Magyar Fitoterápiás Társaság elnökének előszavával és lektorálásával megjelenő könyv tematikája a minél könnyebb használhatóság kedvéért nem az egyes gyógynövényekre, hanem a kezelendő problémák típusaira épül. De megtalálható a könyvben egy – 62 gyógynövényt tartalmazó – összefoglaló ABC-táblázat is.

A könyv ára: 2690.- helyett 1800.-

 

3. Jodie Hedley-Ward – Lennél Te is szexis anya?

Teremts új életstílust anyaként

„Te is ismered a „fáradt-anya-szindrómát”? Kezdtél már mondatodat azzal: „Mielőtt teherbe estem volna…”? Voltál már torkig az anyaság előtti dicsőséges korszakod történeteinek előrángatásával, amelyek senkit nem érdekeltek? És amikor a fáradtság mindennapos társadul szegődött, feltetted a kérdést: „Ki ez a nő, aki üveges szemekkel mered a tükörbe?” Először én is azt hittem, hogyha magamra koncentrálok, elcsenek valamennyit abból a százszázalékos figyelemből és odafordulásból, amit mindig igyekeztem megadni a gyerekeimnek. Aztán rájöttem, hogy – hacsak nem változtatok – a gyerekek mindig csak egy részt fognak belőlem megtapasztalni, nem a teljes önmagamat.”

Jodie Hedley-Ward könyve az édesanyáknak szól. Ez a könyv megmutatja, többet tudsz majd adni a gyerekednek, jobb anya lehetsz, ha te magad megmaradsz nőnek, és az anyaságot nem feladatként éled meg, hanem megkeresve saját életed örömeit egy újabb szintre lépsz az önfejlesztésben. Ne vágyj vissza régi önmagadhoz, mert az anyasággal visszavonhatatlanul megváltozol. Fedezd fel új önmagadat, melynek egy része az anya, a többi része a nő.

Te is lehetsz szexis anya, hogyha újra értelmezed, milyen is lehet ma egy otthon maradt anya élete – , aki szexi, vibráló, egészséges, boldog és eldöntötte, hogy ez az élet értékes és értelmes.

Te is lehetsz szexis anya, hogyha elolvasod ezt a könyvet az átalakulásról. Amíg egyedül vagy párkapcsolatban éltél, hányszor megengedted magadnak, hogy a keményen végigdolgozott nap után beülj egy kád illatos vízbe, a kanapén heverve megigyál egy pohár bort, esetleg elmenj vásárolgatni vagy vacsorázni. Az anyaság sokkal keményebb – napi 24 órás – munka, megérdemled tehát a jutalmat, anélkül, hogy lelkiismeret furdalásod legyen.

Te is lehetsz szexis anya, hogyha elhiszed, hogy a te boldogságod szolgálja igazán a családod boldogságát is. Ez a könyv életed minden területén segít átgondolni, hogyan is alakíthatnál ki egy olyan új életstílust, amelyben a te vágyaid éppolyan fontos helyet foglalnak el, mint a gondoskodás szeretteidről.

Te is lehetsz szexis anya, a könyvben található 10 napos Változási tervvel, amelynek célja, hogy életed minden területére kiterjedő, pozitív átalakuláshoz segítsen, elindítva azon az úton, amely ahhoz az élethez vezet, amit igazán szeretnél, és megérdemelsz.

A könyv ára: 2990.- helyett 2000.-

 

4. Naomi Ozaniec – 101 hasznos tanács – Hétköznapi meditáció

Miért meditáljunk? Mi a megfelelő környezet? Hogyan éljünk meg tudatosan minden pillanatot? Mi az az egyetemes meditáció? Hogyan játszhatunk  a színekkel a meditációban? Ezekre és számos más kérdésre ad 101 tippet az Illia Kiadó következő kötete, a Hétköznapi meditáció. A könyvben dióhéjban megtalálható a témához kapcsolódó minden tudnivaló. Lépésről lépésre ad szaktanácsot, a meditáció folyamatát 101 könnyen érthető tippre bontva. Gyors választ ad minden kérdésre, rengeteg színes illusztrációkkal, kedvező áron.

Miért meditáljunk?

– Hogy jobban megismerjük önmagunkat.

– Hogy fejlesszük magunkban a tudatosságot.

– Hogy csökkentsük a stresszt és a szorongást.

– Mert segíti az ellazulást és a megnyugvást.

– Hogy megtapasztaljuk a tökéletes koncentrációt.

– Hogy új utat nyissunk a jövőbe, amely mélyebb önismerethez vezet.

A könyv ára: 1390.- helyett 930.-

 

5. Megan Gressor-Kerry Cook – Mindent a szerelemért

Nagy szerelmek, nagyszerű történetek

„Hogy szeretlek? Figyelj.” Így kezdi a világirodalom leghíresebb szerelmes versei közé sorolt költeményét Elizabeth Barrett Browning – és valóban érdemes figyelnünk nekünk is. Az ő Robert Browning iránt érzett, sírig tartó szerelméről is olvashatunk a harmincnyolc romantikus történet között, amelyek történelmi koroktól kezdve egészen napjainkig sorakoznak egymás után a kötetben.

Szenvedélyről, vágyódásról, rajongásról, szenvedésről, beteljesülésről, elszakadásról, egymásra találásról, végső egyesülésről és szétválásról szólnak a finom tollal megírt beszámolók.

A szerelem szépsége tárul elénk hatalmas, nagy ívű sorsokból, mint a Tádzs Mahalt építtető Dzsahán sahé és hitveséé, a szépséges Ardzsumándé. Ezt látjuk még azokból a történetekben is, amelyek tragédiával érkeznek végkifejletükhöz, ahogy Roman Polanski rendező és a meggyilkolt színésznő, Sharon Tate esetében történt, vagy a nemrég elhunyt monacói uralkodó, Rainier esetében, akinek oly hosszú esztendőket kellett magányban leélnie Grace Kelly, az egykor ünnepelt filmsztár majd csodált hercegné autószerencsétlensége után. Szinte tündérmeseként kezdődött az is, mint ahogyan korábban a csodált táncosnő, Isadora Duncan és az önemésztő orosz költőzseni, Szergej Jeszenyin féktelen és mindent elhamvasztó kapcsolata. És ugyancsak az odaadás szépsége sejlik föl még olyan, saját korukban a külvilág által kétkedve szemlélt, elutasított viszonyokból is, mint Oscar Wilde kapcsolata Lord Alfred Douglassal vagy Gertrude Steiné Alice B. Toklasszal, mely közel négy évtizedet ölelt át. Megesik, hogy a szellemi pálya sodorja egymás felé és taszítja végül külön, olykor végzetes útra a szerelmeseket. Ted Hughes, a későbbi aranykoszorús angol költő egy törékeny lelkű amerikai pályatársnő, Sylvia Plath oldalán próbálta meglelni a holtig tartó örömöt, hogy azután a más-más módon, de mindkettőjüket elérő gyengeség véget vessen a reménynek.

Megan Gressor és Kerry Cook nővérek, mindketten Sydneyben élnek, s mindketten osztoznak a szerelem históriája iránti lelkes érdeklődésben.

A könyv ára: 2990.- helyett 2000.-


6. Jhumpa Lahiri – Beceneve Gogol

A Pulitzer-díjas Jumpha Lahiri első regénye április közepén kerül a hazai olvasók kezébe. Az 1967-ben indiai bevándorlók gyermekeként Londonban született fiatal írónő első novelláskötetét Interpreter of Maladies címmel azonnal elismerés övezte. 2000-ben megkapta a Pulitzer-díjat, a PEN Hemingway-díját, jelölték O. Henry-díjra, novelláit közölték a A legjobb amerikai novellák című kötetben, őt magát pedig a The New Yorker ,,Az év elsőkönyvese”-vé választotta. Első kötetét 29 nyelvre fordították le és az első 17.500 példányszámú kiadás után újabb 600.000 darab fogyott belőle. Szinte valamennyi országban bestseller lett.   „ The Namesake” című első regényének megjelenését is óriási érdeklődés és kíváncsiság övezte. Itthon az Illia & Co. Kiadásában hamarosan megjelenő könyv a Beceneve Gogol címet kapta. Eddig több mint 10 nyelven olvasható, köztük németül, franciául, hollandul és brazilul, és most már hamarosan magyarul is.  Bevándorlók és gyermekeik érzelmi kuszasága, küzdelem a családi hagyományok és az új kultúra összebékítéséért.

,,Ez az, amivel állandóan küszködöm: Indiában azt mondják nekem „Úgy nézel ki, mint egy indiai, beszélsz bengáliul, de valójában amerikai vagy” Amerikában pedig azt mondják „Amerikai módra beszélsz és nyilvánulsz meg, de valójában indiai vagy”.

Nem véletlen hát, hogy a regényt mozivászonra egy másik indiai származású Amerikában élő rendezőnő álmodta.

A Beceneve Gogol c. regényből 2007 márciusára el is készült a mozifilm, amelynek rendezője az a Mira Nair, aki a hazai mozikban is bemutatott Esküvő monszun idején, a Hiúságok vására, és a 11/09/01 alkotója.

A regényről mondták…

,,A Beceneve Gogol egy elegáns és csodálatosan különleges regény, amely akár Chiantival átitatott partik hangulatáról, akár  bonyolult kétkarrieres házasságáról, vagy kedvenc könyvei olvasásakor érzett nyugalomról, helyenként az emberi hiteltelenségről szól, hőseivel együtt éppen annyira indiai, mint amennyire amerikai.”

Jennifer Reese, Entertainment Weekly

A könyv ára: 2790.- helyett 1870.-


7. Stefan Chmelik – A kínai gyógynövények titkai

Kulcs a tökéletes egészséghez

Hiánypótló és különleges könyvet tart kezében az olvasó.

Könyvünk a nyugaton – és különösen Magyarországon – gyakorlatilag ismeretlen kínai herbalisztikát, azaz a gyógynövény terápiát mutatja be mindenki által könnyen érthető és olvasható módon. A kínai gyógynövények titkai című könyv segít abban, hogy megértsük ezt a teljesen egyénre szabott megközelítést, és megtanít, hogy hogyan használhatjuk ezt saját magunk és családunk egészsége érdekében.  Teljes részletességgel bemutatja a kínai gyógynövényes kezelések elveit, az ebben nem gyakorlottak számára is. Lépésről-lépésre megismertet azzal, hogyan határozhatjuk meg saját alkatunkat, hogyan használjuk a legmegfelelőbb gyógynövényeket, és milyen felhasználási módokkal válnak leginkább a hasznunkra.

A Hagyományos Kínai Orvoslás nyugaton gyakorlatilag egyet jelent az akupunktúrával, azonban ez a kialakult kép egyáltalán nem fedi a valóságot. A Kínai Orvoslás mint tudomány, két alapvető elemből épül fel: a diagnosztikából és a hozzá tartozó klinikumból, azaz terápiás eljárásokból. Az akupunktúra a terápiás eljárások közül csupán az egyik,  a gyógyszeres terápia, a manuálterápia és a légzés-és mozgásterápia mellett. Könyvünk a nyugaton – és különösen Magyarországon – gyakorlatilag ismeretlen kínai herbalisztikát, azaz a gyógynövény terápiát mutatja be mindenki által könnyen érthető és olvasható módon.

ez nem lenne elég, vagy előre gyártott készítményeket szeretnék, úgy azokat  korunk technikáját, az internetet felhasználva meg is rendelhetjük külföldről.

Reméljük, hogy a könyv segítségével a szerző hasznos bepillantást nyújt a Kínai Orvoslás alapjaiba, gyógynövényterápiájába, és sok – a hétköznapi életben jól használható -hasznos ismerettel gyarapodhat az olvasó.

A könyv ára: 4590.- helyett 3075.-
Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük