Nevetős Jóga lesz ma!

laughGondoltam az ünnepre való tekintettel lesz egy kis extra feltét a ma esti 19 órás hatha jóga órán.

Sajnos a mai napig él az a tévhit, hogy emberek nagy százalékban tesznek saját magukban kárt, a magányosság és az elhagyatottság érzete végett a karácsonyi szakaszban, de ez nem így van.

Inkább azt bizonyítják a felmérések, miszerint drasztikusan megnő a családon belüli erőszak az ünnepek folyamán. Tudjátok, olyan emberekkel vagyunk összezárva, akikkel muszáj, és ráadásul nem is vagyunk hozzászokva a folyamatos együttléthez, és azért 3 nap alatt csak elszakad a cérna.

Persze ez további kérdéseket ébreszt az emberben, mert ez is egy modernkori jelenség, de erről majd még írok bővebben.

Szóval a mai esti órán nevetős jógát fogunk gyakorolni, mert ha őszintén és szívből, de még ha csak imitálva is, ha nevetünk az agyunk boldogság hormon löketett kap, és ez bizony jól jöhet ebben a kis ünnepi felforgásban.

Tehát 19 órakor a Kutirban, ma, December 23, Hatha Jóga és nevetős Jóga!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .