Nevetős Jóga lesz ma!

laughGondoltam az ünnepre való tekintettel lesz egy kis extra feltét a ma esti 19 órás hatha jóga órán.

Sajnos a mai napig él az a tévhit, hogy emberek nagy százalékban tesznek saját magukban kárt, a magányosság és az elhagyatottság érzete végett a karácsonyi szakaszban, de ez nem így van.

Inkább azt bizonyítják a felmérések, miszerint drasztikusan megnő a családon belüli erőszak az ünnepek folyamán. Tudjátok, olyan emberekkel vagyunk összezárva, akikkel muszáj, és ráadásul nem is vagyunk hozzászokva a folyamatos együttléthez, és azért 3 nap alatt csak elszakad a cérna.

Persze ez további kérdéseket ébreszt az emberben, mert ez is egy modernkori jelenség, de erről majd még írok bővebben.

Szóval a mai esti órán nevetős jógát fogunk gyakorolni, mert ha őszintén és szívből, de még ha csak imitálva is, ha nevetünk az agyunk boldogság hormon löketett kap, és ez bizony jól jöhet ebben a kis ünnepi felforgásban.

Tehát 19 órakor a Kutirban, ma, December 23, Hatha Jóga és nevetős Jóga!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük