Nepálba utazni vágyó zarándoktársaim figyelem, ki kérném a véleményeteket!

Kedveskék, beharangoztam a nagy nepáli túrát, és most már az egész út meg is van tervezve, de lehet, hogy halasztani kellene ezt a bulit 2019 április-májusra!

Na de, hogy az elejéről kezdjem:

Az út inkább 3 hét lenne, mintsem a 15-17 nap, mint a szokásos nepáli utunk.

Mint kiderült ez inkább egy expedíció lesz, mint túra. A szokásos útvonalunktól 5 napig megyünk majd fel Lo Manthangba, ahol hegyi szállásokban fogunk megszállni, a helyi embereknél. De Lo Manthang után 4 nap lesz mire visszakeveredünk Muktináthba, de ott nincs semmi, így sátrakban fogunk megszállni! Értitek sátrakban!

Persze lesznek velünk sherpák, 2 zarándoktársra 1. Ők majd hozzák a cuccainkat is, nagy katonai zsákokban, és persze a sátrakat is, és még konyhai felszerelést, és még speckó hálózsákokat is nekünk, de akkor is kint leszünk 4 napot a Himaláják hegyei között! Ebben az etapban 4200 méterre fogunk majd felkúszni a szent Damodara tóhoz. 

Jakok már ilyen alacsony túrában nem játszanak az új kommunista állam által kézben tartott szabályozás szerint, mert a jakok is veszélyesek tudnak lenni az emberekre!

Azt mondják április-május környékén ott csak -10 fok körül van, októberben lehet -20 vagy -30 is. Ezért is gondoltam a halasztást. 

Valamint, ez az út majdnem 1 millió forintba kerül majd, mert csak 500 USD a belépési engedély felső Musztáng tartományba! Meg a sok sherpa, a felszerelés, de mondjuk ebben benne lesznek az étkezéseink is! Egyébként szerintem megéri, csak legyen időnk rá készülni, meg félre rakni. De azt tudnunk kell, hogy miután Tibet és Bhután most már eléggé megközelíthető ez az utolsó tiltott himalájai Királyság!

Mit szóltok?

Egyébként a terv az, hogy azért idén Októberben lezavarunk egy szokásos nepáli utat, ami szuper fenséges, és nem ennyire meredek, de én arra szavaznék, hogy ezt az expedíciós utat halasszuk 2019 tavaszára! 

Kérném a véleményeteket!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Utazás/Zarándoklatok
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

One Response to Nepálba utazni vágyó zarándoktársaim figyelem, ki kérném a véleményeteket!

  1. Moldvai Kiss Andrea szerint:

    Kedves Ádám! Engem a “normál” nepáli út érdekelne. Lesz személyes tájékoztatás? Köszömöm! Szép estét! Andi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük