Nepál és Bhután az útiterveink 2023 április/májusára…

Varáhi Istennő, az utazók védelmezője…

Kedves Útitársak,

Már egy ideje nézegetem a repülőjegyeket és horror áron vannak. Viszont elég sokan kérdeztettek rá az úti szándékainkra. Így ha ti elrettenthetetlenek vagytok akár mehetünk is.

A tanítással kapcsolatos elfoglaltságaimban Április elejétől Május közepéig hagytam ki helyet magunknak. Ebben kellene bepasszírozzunk egy hosszabb nepáli (kb. 15-17 nap) és egy rövidebb bhutáni (8-9 nap) utat. Vagy az igazán bátraknak mindkettő egyszerre, ami egy 3 hetes történetet, a “durva kiszakadás” jegyében.

A nepáli utunk egy nagyon jól bejáratot zarándoklat, ami ötvözi a városlátogatást a nyers, brutális erőt sugárzó himalájai hegyi sétával, a világ legmagasabb hegyei között.

A bhútáni utunk pedig egy 4 napos átruccanás egy teljesen más világba, némi Katmandu, Nepál körítéssel, hiszen minket a katmandui cimboráim tudnak bejuttatni Bhutánba.

A repjegyek most 400 ezer körül vannak, így a nepáli utunk 800 ezer forint körül lenne, plusz/mínusz 20-30 ezer forint. (Ebben benne van minden az étkezéseken kívül. Szállás, vízum, repjegy, busz, belépő, taxi minden.) Itt egyébként az is baj, hogy a nepáli rúpiához képest is bezuhant a forint.

A bhutáni út pedig így 1.3 millió körül lesz, hiszen oda csak a vízum 440 ezer körül van az ottani 4 napra. Mondjuk ebben benne van a szállás, a kaja, az ide-oda hurcibálásunk, stb. Egyébként a Katmandu-Paro repülő út is baromira drága és az nincs benne a vízum díjban. Szóval Bhutánhoz kell majd itthon-Nepál és Nepál-Bhután repülőjegyek is. Ezek persze már benne vannak a 1.3 gurigás ár kalkulációban.

A nepáli útra számolok pontosat, ha van rá érdeklődés, a bhutániaknak meg már írtam, így amint válaszólnak tudni fogom a pontos árat. Szóval ez még csak egy felmérő tapogatózós levél, hogy igény van-e az utakra?

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ui: Júliusban megyünk egy másik nepáli zarándoklatra, de az 3 hetes, elég kemény és nagyjából zártkörű.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Utazás/Zarándoklatok
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük