Jöhet a következő része az Upanisád gyűjteményünknek?!

Drága Barátaim, ma van Szaraszvati, a tudás istennőjének napja és így én újra táncba hívnálak benneteket! 

Mint már tudjátok, tavaly elkészültünk az Upanisád gyűjtemény első kötetével, egy amolyan bemutatkozó kötettel, ami 18 upanisádot foglalt magában. Mindezt a ti segítségetekkel is! Most készen állunk, hogy kiadjuk a következő példányt! Ehhez kérjük a segítségeteket! 

Ez a kép lesz a borítója a második kiadványunknak…

A felállás ugyanaz,  mint tavaly! Amennyiben előrendeltek, ezt természetesen jutányos áron, mi az általatok befizetett pénzből nyomtatnánk, ki a következő részt! Tavaly ez nem teljesen sikerült, de Ambruzs Szabolcs barátom idén is vállalta, hogy megoldja azt, hogy legyen nyomtatás, mint ahogyan tavaly is.

A nyomtatási terv a következő, hiszen 3 kötettel vagyunk kész!

 • Elsőként a Gítá Upanisád (Bhagavad Gítá) fog megjelenni, hiszen ezzel a kötettel már készen vagyunk. A kötetben a Gítá versein túl beiktattunk egy olyan tartalomjegyzékes útmutatót, amivel könnyebb lehet a szöveg tanulmányozása. Plusz néhány ránk jellemző függeléket is belecsempésztünk a Gítá végére. Ez már a második mandala első könyve lenne a teljes és egyben világra szóló fordítós-kiadós projektünkből

Valamint készen vagyunk két további kötettel az Upanisád gyűjtemény első mandalájához. Itt az is nagy segítség lenne, ha szavaznátok arra, hogy melyikkel folytassuk a sort:

 • Az egyik tervezett kötetben 9 darab upanisád szerepel, és amelyek Visnuhoz/Krisnához köthetőek. (Ez nekem egy felajánlás is lenne, mert egy tavaly előtt eltávozott szentnek emlékére, az Ő képe lenne a borítón, stílizáltan, de Ő lenne rajta.)
 • A másik kötet, ami Dattatréjáról szól, a jóga rendszer megalkotójáról. Ebben csak 3 upanisád van, de ebből az egyik 255 verset tartalmaz. 

Mindentől függetlenül a tervünk az, hogy a kiadásra kerülő könyvek méretben pont akkorák lesznek, mint az első kötet, hogy szépen  illeszkedjenek egy sorba, amit az évek alatt majd folyamatosan töltögettünk!

Kérésünk is ugyanaz, mint tavaly, amennyiben előrendeltek nektek a könyv ára 4900 forint lesz, nyomtatás után pedig 5900 forintért lehet majd hozzájutni a csoda művünkhöz. 

Tehát a teendőtök az lenne, hogy ide utaljatok:

Baktai Ádám Ev, MagNet Bank
16200151-18538490

Valamint az, hogy a közleménybe írjátok meg a címeteket (ez a számlához kell) és a darab számot!

Egyébként akinek ez a téma még új, maguk az Upanisádok a Védák filozófiával foglalkozó tanításai és így sokan ezeket a tanításokat tartják a Védák lényegének! A rengeteg Upanisádból 108 darabot tartanak a legfontosabbnak, ezeket próbálnánk vissza adni nektek magyarul.

Ugyanis ezeknek a tanításoknak a nagy része még sohasem jelent meg magyarul!

Hálás köszönettel!

Om Tat Sat

A Védikus irodalom szolgálatában, Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

2 Responses to Jöhet a következő része az Upanisád gyűjteményünknek?!

 1. Kiss István szerint:

  Kedves Ádám!
  Azok, akik nem tudják személyesen átvenni, mekkora összeget utaljanak?
  Köszönettel:
  Kiss István

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük