Negatív napok az asztrológia szerint, mritju jóga azaz halál bolygóállás, mik ezek?

pirate11Először is a legtöbben azt szokták kérdezni tőlem, hogy létezik-e, hogy többször van Mritju azaz halál bolygóállás, mint Sziddha, azaz tökéletes nap.

Igen, sajnos. Sziddha Jóga napok a hét 5 napjára vannak „csak”, a Keddtől Péntekig tartó szakaszra, a Hétfőre és a Vasárnapra, tehát a Hold és Nap napjára nincsenek. Halál Jóga, vagyis Mritju Jóga pedig van a hét mindennapjára, tehát a hétvégére és a hét elejére is.

És, hogy mit jelentenek egyáltalán a negatív napok az asztrológiában?

Ezek a napok inkább figyelmeztetések! Figyelmeztetések arra, hogy nagyobb az esély arra, hogy furán alakuljanak a dolgaink. Múltkor is valaki hozzá posztolt az egyik Mritju Jógás figyelmeztetésemre a Facebookon, hogy aznap rekord mennyiségű baleset volt az országban. És míg persze sajnos vannak ilyen napok, de azt tudni kell, hogy ezek mindig ezekre a nehezebb napokra, és más kellemetlenebb asztrológiai állásokkal egybe esnek. Egyszempontból erre való az asztrológia, hogy lássunk előre és fél tudjunk készülni!

Mint pl. egy pár éve amikor aránylag több légi katasztrófa volt, mert akkoriban volt a Szaturnusz és a Mars is a Mérleg jegyében, a levegő jegyében, ami egyébként az üzleti utak jegye is egyben, miközben a Mérleg uralkodó bolygója, a Vénusz meg állandóan elégésben volt a Naptól. Így ez a sok egyéb negatív hatás és pluszban a Mritju jóga napok sajnos be tudták hozni a több balesetet.

Vagy ép 2014-ben volt a nagy Ebola járvány Afrikában? Mert a Rahu a nehezen diagnosztizálható betegségek bolygója a Szűz jegyében állt, ami a betegségek jegye is egyben. És habár az Ebola már akkor is vagy 40 éve benne volt a köztudatban, mégis ezek a bolygóállások miatt a 2014-es időszak egy sokkal hangosabb, sokkal félelmetesebb hatást keltett. (És ebben az évben volt pestis járvány is Madagaszkárban, ami akkor már nagyon rég nem volt tapasztalható, de volt nyugat nílusi láz is Brazíliában!) 

De, ha visszanézünk egy picit az időben, 1968-ban szintén ugyan itt a Szűzben volt a Rahu, a Hong Kong-i influenza idején, ami kb. 1 millió embert ölt meg 2 év alatt. Sőt, régebbre is mehetünk, ugyanis az 1629-31-es olasz pestis járvány, ami 280 ezer embert veszejtett oda szintén a Rahu/Szűz kombináció alatt történt meg. Majd 18 évvel később, Rahu következő ciklusában jött a „Nagy Sevilla-i” pestis, ami Spanyolország lakosságának 5%-át irtotta ki. Sőt, a következő Rahu a Szűz idejében volt a nagy londoni pestis járvány.

1772-ben az Orosz pestis járvány alatt, ami egyes hírek szerint Moszkva lakosságának kb. egy harmadát meg is ölte, persze megint csak a Szűzben állt a Rahu. 1847-48-ban volt Kolera, Sárga Láz, Tífusz és Influenza világszerte, természetesen a Rahu ismét a Szűzben volt.

Szóval vannak ilyen szakaszok, nehezebbek, rosszabbak, az asztrológia meg segíthet, mint az időjárás jelentés, előre. És mivel a materiális világban élünk, igen bizony dolgok elmúlnak, emberek meghalnak. Kb. ez az egyetlen biztos a világba  Az asztrológia annyiban próbál segíteni, hogyha már úgy is jön a zűrzavar, akkor picit felkészültebben kezeljük a dolgokat.

Ez válasz volt?

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Ja, és ma is Mritju Jóga van.  

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

2 Responses to Negatív napok az asztrológia szerint, mritju jóga azaz halál bolygóállás, mik ezek?

  1. Nandarani dd szerint:

    Yeahhhh 🙂 Szèp kerek vàlasz, nekem bejött <3 Köszke

  2. Eniko szerint:

    Szia Adam,

    Szeretnem megkerdezni, hogyan tudok a halal joga napokra felkeszulni. A parommal parkapcsolati problemak vannak es ugy dontottunk megprobaljuk ujra 2 honap utan, de mikor visszautazok hozza akkor fognak kezdodni a halal joga napok. Barmi tanacs?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük