Negatív napok az asztrológia szerint, mritju jóga azaz halál bolygóállás, mik ezek?

pirate11Először is a legtöbben azt szokták kérdezni tőlem, hogy létezik-e, hogy többször van Mritju azaz halál bolygóállás, mint Sziddha, azaz tökéletes nap.

Igen, sajnos. Sziddha Jóga napok a hét 5 napjára vannak „csak”, a Keddtől Péntekig tartó szakaszra, a Hétfőre és a Vasárnapra, tehát a Hold és Nap napjára nincsenek. Halál Jóga, vagyis Mritju Jóga pedig van a hét mindennapjára, tehát a hétvégére és a hét elejére is.

És, hogy mit jelentenek egyáltalán a negatív napok az asztrológiában?

Ezek a napok inkább figyelmeztetések, figyelmeztetések arra, hogy nagyobb az esély arra, hogy furán alakuljanak a dolgaink. Múltkor is valaki hozzá posztolt az egyik Mritju Jógás figyelmeztetésemre a Facebookon, hogy aznap rekord mennyiségű baleset volt az országban. És persze sajnos vannak ilyen napok, de ezek mindig ezekre a nehezebb napokra, és más kellemetlenebb asztrológiai állásokkal egybe esnek.

Mint pl. egy pár éve amikor aránylag több légi katasztrófa volt, mert akkoriban volt a Szaturnusz és a Mars is a Mérleg jegyében, a levegő jegyében, ami egyébként az üzleti utak jegye is egyben, miközben a Mérleg uralkodó bolygója, a Vénusz meg állandóan elégésben van a Naptól. Ez a sok a negatív hatás és a Mritju jóga napok sajnos be tudják hozni a több baleset.

Vagy ép 2014-ben volt a nagy Ebola járvány Afrikában? Mert a Rahu a nehezen diagnosztizálható betegségek bolygója a Szűz jegyében áll, ami a betegségek jegye is egyben. És persze az Ebola már akkor is vagy 40 éve benne volt a köztudatban, de a bolygóállások miatt a 2014-es időszak egy sokkal durvább hatást keltett. (És ebben az évben volt pestis is Madagaszkárban, ami akkor már nagyon rég nem volt tapasztalható, vagy ép nyugat nílusi láz, de Brazíliában!) 

De, ha visszanézünk egy picit az időben, 1968-ban szintén itt volt a Rahu, a Hong Kong-i influenza idején, ami kb. 1 millió embert ölt meg 2 év alatt. Vagy szép sorjában, ha vesszük az 1629-31-es olasz pestis járvány, ami 280 ezer embert veszejtett oda, majd 18 évvel később, Rahu következő ciklusában jött a „Nagy Sevilla-i” pestis, ami Spanyolország lakosságának 5%-át irtotta ki. A következő Rahu a Szűzben egybe esett a londoni pestis járvánnyal, majd 1772-ben az Orosz pestis járvány alatt is, ami egyes hírek szerint Moszkva lakosságának kb. egy harmadát meg is ölte, és persze ugyanott állt a Rahu. Aztán 1847-48-ban volt Kolera, Sárga Láz, Tífusz és Influenza világszerte, természetesen a Rahu ismét a Szűzben volt.

Szóval vannak ilyen szakaszok, jók és rosszak, az asztrológia meg időjárás jelent előre. És mivel a materiális világban élünk, igen bizony dolgok elmúlnak, emberek meghalnak, kb. ez az egyetlen biztos a világba, és az asztrológia annyiban próbál segíteni, hogyha már úgy is jön a zűrzavar, akkor picit felkészültebben kezeljük a dolgokat.

Ez válasz volt?

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Ja, és ma is Mritju Jóga van.  

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

2 Responses to Negatív napok az asztrológia szerint, mritju jóga azaz halál bolygóállás, mik ezek?

  1. Nandarani dd szerint:

    Yeahhhh 🙂 Szèp kerek vàlasz, nekem bejött <3 Köszke

  2. Eniko szerint:

    Szia Adam,

    Szeretnem megkerdezni, hogyan tudok a halal joga napokra felkeszulni. A parommal parkapcsolati problemak vannak es ugy dontottunk megprobaljuk ujra 2 honap utan, de mikor visszautazok hozza akkor fognak kezdodni a halal joga napok. Barmi tanacs?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük