Napfogyatkozás…

A védikus kultúrában a nap/holdfogyatkozás nem igazán kedvező jeleségek. Ilyenkor az emberek inkább tető alatt maradnak!

Viszont már sok ezer éve teljesen tisztában voltak a jelenség csillagászatilag  és mindig is tiszteletbe tartották ezt a jelenséget. Íme egy ima a Rig Védából (5.40.9.), amit már több mint 5000 évvel ezelőtt írtak le és, ami amellett, hogy leírja a napfogyatkozást egy nagyon szép imát is megfogalmaz a Föld Anya és Dattatréja irányában:

yam  vai sūryam svaḥ-bhānuḥ tamasā avidhyat āsuraḥ |

atrayaḥ tam anu avindan nahi anye aśaknuvan ||

“Ó, Nap! Amikor eltakar Téged az, akinek Te kölcsönözted a fényed (a hold) a föld megriad a hirtelen a sötétségtől! Csak Atri fiánál (Dattatréja) talál vigaszt!”

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a védikus kultúrtudományok szakértője

Ui: Dattatréja és a Föld Anya varászlatos kapcsolata…

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Jóga, Saját Szektánk Értékrendje, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük