Babija, az Ananthapura templom krokodilja…

Az Ananthapura templom feljegyzései szerint mindig is lakott egy krokodil a templom tavában. Hiszen amikor az egyik krokodil meghal, kis idő elteltével mindig megjelenik egy másik!

Az utolsó ilyen váltás, sajnálatos körülmények között, 1942-ben zajlott le. Ugyanis 80 évvel ezelőtt egy angol katona lelőtte a templom akkori krokodilját, de nemsokkal később megjelent egy új, akit a helyiek Babijának, vagyis “termetes”-nek hívták.

Babija egy békés lélek volt, akik ideje nagy részét a templom tavában töltötte, de sokszor előfordult az is, hogy ide-oda barangolt a templom kertjeiben, vagy az is, hogy besétált a templomba, hogy meglátogassa ott Visnu-t a templom imádandó Istenségét!

Babija heti 2 alkalommal megkapta az oltáron felajánlott ételeket a templom papjától, így Babija sohasem vadászott, sőt még fenyegetően sem lépett fel soha, a havi szinten több ezer zarándokkal, akik ellátogatnak a templomba.

Babija 2022. október 9 vagy 10-én hagyta itt ezt a világot, a hívők pedig szeretetteljesen búcsúztak el tőle. Több ezren vettek részt a temetésén. 

Most mindenki arra vár, hogy vajon mikor jön egy új krokodil a templom tavába!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a védikus kultúrtudományok szakértője

Ui: Ide feltöltöttem néhány képet Babijáról, és a búcsúztatásáról…

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Utazás/Zarándoklatok
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük