Nap a Skorpió jegyében: 2016. November 16 – December 15…

yogaAmikor két olyen formátumú bolygó, mint a Nap és a Szaturnusz bekerül a Skorpió jegyébe, az egy rendkívül misztikus bolygóállás. Maga a Skorpió jegy a természetes zodiákus 8. háza, ami persze materiálisan eléggé kellemetlen, mert a balesetekkel, a nehézségekkel és hirtelen jövő betegségekkel kapcsolatos, de spirituálisan meg az okkult dolgokhoz köthető, és mindenhez, ami misztikus. Ezen kívül a Skorpió és a Nyilas jegyeit mondják a harcos szerzetesek zodiákusainak is.

Ráadásul mindkét bolygó erős helyzetben áll itt. A Szaturnusz bolygó azért, mert fényszögeli a saját házát a Skorpióból, a Nap meg azért erős, mert baráti viszonyban van a Marssal, a Skorpió jegy urával. És az köztudott, hogy a bolygók erősebb helyzetben jobb eredményeket adnak, mint a gyengébbek, még akkor is, ha az egy keményebb bolygó, mint pl. a Szaturnusz, vagy éppen a Nap.

Ugyanakkor mindkét bolygó, a Nap is és a Szaturnusz is fizikai természetű, sőt a Szaturnusz kifejezetten aszketikus és önzetlen. Így összpontosítsunk a spiritualitás fizikai formáira, mint pl. a jóga, vagy tai chi, de akár lehet szó böjtről is vagy valami más fizikai kihívásokat állító formájáról a lelkigyakorlatoknak.

És persze ez mind hatványozottabban fog jót tenni nekünk, ha elvonultan, egymagunkban végezzük el a fent említett gyakorlatokat.

Szerencsére egészen November 28-ig a Merkúr is a Skorpió jegyében tartózkodik, így a fent említett állás valamelyest finomodik. Legalább annyival, hogy kommunikálunk kell a külvilággal, és így hiába is vonulunk el, nem leszünk annyira furcsák, vagy elvontak, hiszen környezetünk tudni fog terveinkről, gyakorlatainkról.

A fent említett hatásokat az is fokozza, hogy a Vénusz, a másik harcos szerzetes jegyben van a Nyilasban, a Jupiter házában. És míg a Vénuszt általában a szépség, lágyság, ínyencség és a luxus bolygójaként tartják számon, közben a papi kaszthoz tartozó planéta is, ami a tanítással és a gyógyítással is kapcsolatos.

De azért vigyázzunk, mert a Jupiter és a Vénusz azért nincs a legjobb viszonyban egymással attól függetlenül, hogy mindkét bolygó gondolkodó típus.

A Védikus kultúrában a Jupiter az Istenek, a Vénusz pedig a démonok Mestere. Így a Vénusz a Jupiter házában képes egy picit túlgondolkodni, túlspilázni még az ezotériát is.

Aztán November 28-án a Merkúr átlép a Nyilasba, a Vénusz mellé. Csillagászatilag azt tudnunk kell, hogy a Vénusz és a Merkúr annyival közelebb vannak a Naphoz hozzánk képest, hogy nekünk a Földről ez úgy látszik, hogy ez a két bolygó sohasem lép el távolabbra, mint 2 állatövi jegy a Naptól. Tehát, ha a Nap ebben a Hónapban a Skorpióban áll, sem a Vénusz, sem a Merkúr nem lehet a Baknál előrébb, sem pedig a Szűznél hátrább. Ez csillagászatilag lehetetlen lenne. Szóval ezek a bolygóállások viszonylag gyakoribbak szoktak lenni, de akkor is különlegesek.

Egyébként a Merkúr és a Vénusz hatalmas ugrással fejleszti a kommunikációnkat, főként abban az irányban, hogy picit óvatosabban, diplomatikusabban tudjuk megfogalmazni a mondanivalónkat.

Ez December 2-ig tart, amikor is a Vénusz átvándorol a Bakba, a Mars mellé. A Vénusz/Mars együttállás nagyon kreatív, nagyon művészi és erős érzéki energiákat rejt magában, mivel a Vénusz testesíti meg a női, míg a Mars jeleníti meg a férfi energiák tárházát. Mindez a Bakban azt is jelentheti, hogy nagyon kreatívvá válhatunk a munkánk területén, és a kötelező feladataink végrehajtásában.

Ez December 11-ig tart, amikor is a Mars átlép a Vízöntőbe. Itt is marad a Mars és a Szaturnusz között a házcserés állás, ami felerősítheti bennünk az aszketizmust és az elvonulást, de azt is, hogy fizikailag is tegyünk a spiritualitásért. De a materiális életünkben is sarkalhat minket ez a 2 bolygó arra, hogy keményebben oda tegyük magunkat, és jobban hajtsunk, mint valaha.

A Bak és a Vízöntő jegyek a Szaturnusz házai, ahol most éppen a Mars is tartózkodik, és mivel a Szaturnusz a Skorpióban van, ami meg a Mars jegye, így előáll az a helyzet, hogy két igen erős férfi, kemény és fizikai bolygó kerül egész kiváló pozícióba. Így a bolygók jellemzői és az általuk uralt területek is felerősödnek.

Majd December 15-én a Nap átvándorol a Nyilas jegyébe.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük