Nap a Skorpió jegyében: 2016. November 16 – December 15…

yogaAmikor két olyen formátumú bolygó, mint a Nap és a Szaturnusz bekerül a Skorpió jegyébe, az egy rendkívül misztikus bolygóállás. Maga a Skorpió jegy a természetes zodiákus 8. háza, ami persze materiálisan eléggé kellemetlen, mert a balesetekkel, a nehézségekkel és hirtelen jövő betegségekkel kapcsolatos, de spirituálisan meg az okkult dolgokhoz köthető, és mindenhez, ami misztikus. Ezen kívül a Skorpió és a Nyilas jegyeit mondják a harcos szerzetesek zodiákusainak is.

Ráadásul mindkét bolygó erős helyzetben áll itt. A Szaturnusz bolygó azért, mert fényszögeli a saját házát a Skorpióból, a Nap meg azért erős, mert baráti viszonyban van a Marssal, a Skorpió jegy urával. És az köztudott, hogy a bolygók erősebb helyzetben jobb eredményeket adnak, mint a gyengébbek, még akkor is, ha az egy keményebb bolygó, mint pl. a Szaturnusz, vagy éppen a Nap.

Ugyanakkor mindkét bolygó, a Nap is és a Szaturnusz is fizikai természetű, sőt a Szaturnusz kifejezetten aszketikus és önzetlen. Így összpontosítsunk a spiritualitás fizikai formáira, mint pl. a jóga, vagy tai chi, de akár lehet szó böjtről is vagy valami más fizikai kihívásokat állító formájáról a lelkigyakorlatoknak.

És persze ez mind hatványozottabban fog jót tenni nekünk, ha elvonultan, egymagunkban végezzük el a fent említett gyakorlatokat.

Szerencsére egészen November 28-ig a Merkúr is a Skorpió jegyében tartózkodik, így a fent említett állás valamelyest finomodik. Legalább annyival, hogy kommunikálunk kell a külvilággal, és így hiába is vonulunk el, nem leszünk annyira furcsák, vagy elvontak, hiszen környezetünk tudni fog terveinkről, gyakorlatainkról.

A fent említett hatásokat az is fokozza, hogy a Vénusz, a másik harcos szerzetes jegyben van a Nyilasban, a Jupiter házában. És míg a Vénuszt általában a szépség, lágyság, ínyencség és a luxus bolygójaként tartják számon, közben a papi kaszthoz tartozó planéta is, ami a tanítással és a gyógyítással is kapcsolatos.

De azért vigyázzunk, mert a Jupiter és a Vénusz azért nincs a legjobb viszonyban egymással attól függetlenül, hogy mindkét bolygó gondolkodó típus.

A Védikus kultúrában a Jupiter az Istenek, a Vénusz pedig a démonok Mestere. Így a Vénusz a Jupiter házában képes egy picit túlgondolkodni, túlspilázni még az ezotériát is.

Aztán November 28-án a Merkúr átlép a Nyilasba, a Vénusz mellé. Csillagászatilag azt tudnunk kell, hogy a Vénusz és a Merkúr annyival közelebb vannak a Naphoz hozzánk képest, hogy nekünk a Földről ez úgy látszik, hogy ez a két bolygó sohasem lép el távolabbra, mint 2 állatövi jegy a Naptól. Tehát, ha a Nap ebben a Hónapban a Skorpióban áll, sem a Vénusz, sem a Merkúr nem lehet a Baknál előrébb, sem pedig a Szűznél hátrább. Ez csillagászatilag lehetetlen lenne. Szóval ezek a bolygóállások viszonylag gyakoribbak szoktak lenni, de akkor is különlegesek.

Egyébként a Merkúr és a Vénusz hatalmas ugrással fejleszti a kommunikációnkat, főként abban az irányban, hogy picit óvatosabban, diplomatikusabban tudjuk megfogalmazni a mondanivalónkat.

Ez December 2-ig tart, amikor is a Vénusz átvándorol a Bakba, a Mars mellé. A Vénusz/Mars együttállás nagyon kreatív, nagyon művészi és erős érzéki energiákat rejt magában, mivel a Vénusz testesíti meg a női, míg a Mars jeleníti meg a férfi energiák tárházát. Mindez a Bakban azt is jelentheti, hogy nagyon kreatívvá válhatunk a munkánk területén, és a kötelező feladataink végrehajtásában.

Ez December 11-ig tart, amikor is a Mars átlép a Vízöntőbe. Itt is marad a Mars és a Szaturnusz között a házcserés állás, ami felerősítheti bennünk az aszketizmust és az elvonulást, de azt is, hogy fizikailag is tegyünk a spiritualitásért. De a materiális életünkben is sarkalhat minket ez a 2 bolygó arra, hogy keményebben oda tegyük magunkat, és jobban hajtsunk, mint valaha.

A Bak és a Vízöntő jegyek a Szaturnusz házai, ahol most éppen a Mars is tartózkodik, és mivel a Szaturnusz a Skorpióban van, ami meg a Mars jegye, így előáll az a helyzet, hogy két igen erős férfi, kemény és fizikai bolygó kerül egész kiváló pozícióba. Így a bolygók jellemzői és az általuk uralt területek is felerősödnek.

Majd December 15-én a Nap átvándorol a Nyilas jegyébe.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük