Nap a Pushja csillagképben: Az év egy különleges időszaka a jóga gyakorlók számára!

Főként Észak-nyugat Indiában az év azon szakaszában, ez kb. egy 2 hetes időszak, amikor a Nap áthalad a Pushja csillagképen, a jóga gyakorlók még inkább alá merülnek a jógával való foglalatoskodásba.

Hiszen ezt az időszakot kifejezetten Dattatréjához kötik, Aki a tradicionális jóga rendszer megalkotója! Így ebben a 2 hétben különlegesen áldásos elmélyülni a jóga rendszerének lelki gyakorlataiban és Dattatréja tanításaiban!

Ez az időszak idén, 2020-ban: 2020. Július 19: 18.41 – Augusztus 2: 17.33.

Amennyiben szeretnétek egy kis mantrázást felajánlani, íme egy rövid és csodálatos mantra Dattatréjához:

digambaram namo nitjam / dattatréjo prabala prabhá /

atri putro mahájógí / anaszúja suta hari //

“Tiszteletem ajánlom örökön örökké Dattatréjának a hatalmas ragyogással bíró, a nagy jógínak, Aki csupán az égtájakba öltözik (tehát pucér). Aki Atri és Anaszúja fia, de Ő maga Hari (Krisna, Visnu egy másik neve)!”

Amennyiben ezt a mantrát a 14 nap alatt képesek vagyunk 21 ezerszer elmondani, és közben betartani egy kis böjtöt, valamint megtenni némi jázmin és füge felajánlásokat Dattatréjának, az nagyon komoly beavatásnak minősül!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Jóga, Saját Szektánk Értékrendje, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .