Mostanság ünnepelte 70. születésnapját Eric Clapton…

Mint sokan tudjátok nekem a Kutir honlapja szent. Így teljes mértékben próbálkozom, hogy mindenféle öncélú dolgot feltegyek erre a fórumra, de hát Eric Clapton mégis csak Eric Clapton.

eg

eric clapton és barátja george harrison…

Sőt miután a Rolling Stone magazin a 2011-es „Mindenidők legnagyobb Gitárosai” listán Eric Claptont másodikként hozta ki Jimi Hendrix után, így a mai világban ő a legnagyobb élő gitáros, és az egyetlen ember, aki 3-szor került be a Rock and Roll hírességek csarnokába.

Valamint nem jógás és nem is vegetáriánus szempontból írtam már nektek Muhammad Aliról, Chuck Norrisról és Elvis Presleyről is. Természetesen leginkább a kelettel kapcsolatos fonódásaikról, de ez persze ott van Eric Clapton életében is.

Valószínű, hogy azért Eric Clapton top 5-ös listáján ott van a Layla című zenéje, amit eléggé vitatott körülmények fémjeleznek. Eric Clapton ezt a zenét az akkoriban még George Harrison feleségeként ismert Pattie Boydnak írta, és az inspiráció a dal címéhez egy híres perzsa szufi költő népszerű írásából ered, Nezami Ganjavi „Layla és Manjun történetéből”.

Sőt a Layla számmal megjelenő album 5. dalának szövege, az I am Yours, nem más, mint Nezami Ganjavi egyik versének angolra fordított verziója.

Valamint, Eric Clapton „I shot the Sheriff” feldolgozása nagyon nagy szerepet játszott Bob Marley világszintű ismertségének elindulásában. Egyébként Eric Clapton 1945. Március 30-án született.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük