Most ez van, de mi legyen még?

Mint tudjátok, nyitottak vagyunk minden kérésetekre és kívánságotokra, de kellene némi segítség is abban, hogy milyen irányban fejlődjünk. Momentán 3 dolog jutott eszembe, és a témák már át is estek a tűzkeresztségen az egyik esti jóra óra után, a fogadtatás jó volt, de hát azért megkérdeznélek benneteket is, Kutir olvasókat.

1.témakör: Mit szólnátok egy Kutir határidő naplóhoz? Benne lennének az alap Ájurvédikus tudnivalók az évszakokra, és a hónapokra is lebontva, meg az is, hogy milyen spirituális napok várhatóak, stb. A hátuljában lenne egy Hold naptár is, hogy ne kelljen 3-4 cuccal mászkálni, minden meg legyen egyben. Ezt tudnom kellene, mert ehhez kb. 2 napra el kell majd vonuljak, hogy meg tudjam írni az anyagot.

2. témászatilag: Lenne egy kiváló Ájurvédikus gyógyító, aki meg tudná nekünk tanítani azt, hogy miként kellene és lehetne saját előállítású krémeket, samponokat, szappanokat otthon elkészítenünk magunknak, gyermekeinknek, ami nem csak nekünk jó, de a környezetünknek is. Érdekel ez benneteket?

3. témázás: Ez itt a nehéz cucc. Nem szeretnénk nagyon amerikai honlapot, de lenne egy BNI ötletem azaz, Business Network Information része a honlapnak. Itt az aranyszabály az, hogy nincs készpénzcsere, mindenki saját tapasztalataival és ismeretségi tőkéjével segítheti a Kutir közösségéhez tartozókat. Egyenlőre Nekem még csak étkezési dolgok kapcsolatosan voltak ötleteim, mint pl. közzétenni olyan híreket, mint hogy most a Spar-ban 700 forint egy kiló barnacukor, és 300 forint egy fél kiló olasz durum tészta (természetesen csak vegetáriánus alapanyagok szerepelhetnek az ajánlásokban), de hosszú távon felkerülhetnének megbízható mosógép szerelő, költöztető, vagy akár egy jó fogorvos elérhetőségei is.

Hm? Ide írhattok kommentet, vagy nekem a goredas@yahoo.com-ra.

Valamint egy lista arról, hogy per pillanat milyen kívánságaitoknak tudunk most eleget tenni, amelyek nem tartoznak a Kutir mindennapos órarendjéhez:

Október 13., 16 óra: Helyszín Bhakti Kutir

Eligazítás az Indiai útról és ismertető a világ legnagyobb emberi megmozdulásáról. Az alábbi linken el tudod olvasni a Maha Kumbha Mela programunkat:

Október 19., 18 óra: Spirituális tanítás a Bhakti Kutirban

Október 29., 20 óra: Laksmi Devi Ünnepe, a Kutir Újraszentelése (A jóga óra után.)

A szokásos fehér ruhás buli lesz, a fiatalok nyelvén csak white party. Ha szeretnétek részt venni a tűzceremóniában, hozz magadnak fehér ruhát és rajzold le egy papírra a lakásod alaprajzát. Hozz még magaddal egy kis zacskó árpát valamint egy kis zacskó szezámmagot aminek a keverékét fel tudod majd ajánlani a tűzbe, hogy a lakásod is részesüljön a szertartás védelmező és tisztító hatásában.

Ha már eleve vegetáriánusan táplálkozol vagy képes vagy ezt a trendet tartani 3 hétig, megtanulunk majd egy Laksmi Dévi mantrát is, és azt is, hogy miként érdemes használni.

Mindenféleképpen írjatok, hogy jöttök-e, mert étellel is szeretnénk rátok készülni.

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

6 Responses to Most ez van, de mi legyen még?

 1. Stefán Etelka szerint:

  Egyszerűen muszáj leírnom 🙂
  Ádám!
  A megélt éveim alatt ami nem kevés (52) nem találkoztam Nálad odaadóbb emberrel! Hálás vagyok!

 2. Kerényi Ágnes szerint:

  Drága Ádám!

  Nagyon lelkesen támogatnálak az 1-es és a2-es témakörben is!!! (Igaz a3-as is jó ötlet…. ) Különösen a saját készítésű szappan, krém és egyebek érdekelnének, mert az utóbbi időben már nem vagyok hajlandó arckrémeket (sem) vásárolni, mert drágák és csak rondább leszek tőlük 🙂 Legújabban körömvirágkrémmel vagy az orbáncfűolajjal kenem az arcomat, ás egész jó, vagyis semmivel sem rosszabb mint egy méregdrága kozmetikai keverék…

  Köszönöm előre is: Ágnes

 3. Varga Éva szerint:

  Szia Ádám!

  Mindhárom ötleted kíváló!!!

  A határidő napló csodálatos ötlet, sőt ajándéknak is első osztályú lesz karácsonyra, és ha még kiegészülne egy kis védikus asztrológiai előrejelzéssel, vagy akár a muhurtával is, az szupercsúcs lenne (persze ez majd csak a továbbfejlesztős változat lehetne, mert nem vagyunk telhetetlenek ám 🙂 !!!!)

  A másik két téma is teljesen korrekt, és nagyon hiánycikk!!! Jó és vegyszermentes kozmetikumokat, stb., nagyon nehéz találni és ha van ilyen az elég drága, nem beszélve egy megbízható szerelőről, aki nem a “jól leveszlek” kategória…….

  Szóval az ötletek kíválóak!!! Örömmel és hálával várjuk a megvalósulását!!!

  Amit én még (és szerintem sokan mások is) nagyon szeretnék, az egy otthoni Baktai-jógaóra DVD (lehetne pl. egy reggeli rövid program, és egy “rendes” jógaóra is) , hogy amikor személyesen nem tudunk elmenni az órádra, otthon is segítsd nekünk a jógázást. (Persze a jelenlétedet és az óráid hangulatát ez nem pótolná, de nagyobb kedvet csinálna az otthoni jógázáshoz….)

  A Spirituális tanítás és a Laksmi Devi Ünnepre is jelentkezem.

  Szeretettel ölellek

  V.Évi

 4. Kovács Tibor szerint:

  Hari Ádám!

  Ez úton jelzem, hogy megyek a 29-i 20 órai rendezvényre.

  Üdv: Tibi

 5. Rita szerint:

  Szia Ádám,
  1-2-3 IGEEEN! 🙂
  Szuper lesz mind! Egyben köyvetve megtudtam, hogz a Spar-os barnacukor valódi. Ez megnyugtató! Bár 700-ért még nem sikerült megcsípnem 😀
  29-én ott leszek.
  Rita, Nemes

 6. Márti szerint:

  Ádám !
  okt. 29. Laksmi Devi-re jövök 🙂 Köszönöm !!!

  1.2.3. szupi 5let , támogatom. pusz : Márti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük