A Bhakti Kutir Október Havi Vegetáriánusa: Martina Navratilova

martina-navratilovaMartina Navratilova 1956. Október 18-án született Prágában. Billie Jean King korunk egyik tenisz legendája azt mondta róla, hogy: „Ő minden idők legnagyobb női teniszezője egyesben, párosban és vegyes párosban is.”

17 évesen már profi tenisztornát nyert és bejutott két Grand Slam döntőbe. Egy évvel később az akkori Csehszlovák vezetés felszólította, hogy koncentráljon a tanulásra, mert mint teniszező nem fog beválni. Ekkor az Egyesült Államokba emigrált.

A legtöbb tenisz ranglista a világ második legjobb teniszezőjeként rangsorolja, Steffi Gráf után, de azt biztos, hogy ő legeredményesebb (167 torna győzelem), és az egyetlen, aki megnyerte mind a 4 Grand Slam tornát egyesben, párosban és vegyes párosban is. 2003-ban, 47 évesen tért vissza, hogy begyűjtse az utolsó, akkor még hiányzó vegyes páros címét az Ausztrál Nyílt Bajnokság versenyén.

2006-ban, 50 évesen megnyerte a US Open Grand Slam versenyt is vegyes párosban, ami a 16. amerikai nagy torna győzelme volt.

De számtalan rekord fűződik a nevéhez, mint pl. legtöbb zsinórban nyert meccs, torna, vagy az egy éven belül nyert legtöbb verseny, a legtöbb szett veszteség nélküli győzelem, stb., stb., a sor végtelen.

Martina Navratilova 9 alkalommal nyert Wimbledonban, 6 alkalommal egy huzamban. Ha a páros versenyeket is beleszámoljuk, 20 darab wimbledoni kupája van.

Több mint 2500 mérkőzésen játszott, és bőven 80% feletti nyerési mutatóval.

Természetesen Martina Navratilova vegetáriánus.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .