A Bhakti Kutir Október Havi Vegetáriánusa: Martina Navratilova

martina-navratilovaMartina Navratilova 1956. Október 18-án született Prágában. Billie Jean King korunk egyik tenisz legendája azt mondta róla, hogy: „Ő minden idők legnagyobb női teniszezője egyesben, párosban és vegyes párosban is.”

17 évesen már profi tenisztornát nyert és bejutott két Grand Slam döntőbe. Egy évvel később az akkori Csehszlovák vezetés felszólította, hogy koncentráljon a tanulásra, mert mint teniszező nem fog beválni. Ekkor az Egyesült Államokba emigrált.

A legtöbb tenisz ranglista a világ második legjobb teniszezőjeként rangsorolja, Steffi Gráf után, de azt biztos, hogy ő legeredményesebb (167 torna győzelem), és az egyetlen, aki megnyerte mind a 4 Grand Slam tornát egyesben, párosban és vegyes párosban is. 2003-ban, 47 évesen tért vissza, hogy begyűjtse az utolsó, akkor még hiányzó vegyes páros címét az Ausztrál Nyílt Bajnokság versenyén.

2006-ban, 50 évesen megnyerte a US Open Grand Slam versenyt is vegyes párosban, ami a 16. amerikai nagy torna győzelme volt.

De számtalan rekord fűződik a nevéhez, mint pl. legtöbb zsinórban nyert meccs, torna, vagy az egy éven belül nyert legtöbb verseny, a legtöbb szett veszteség nélküli győzelem, stb., stb., a sor végtelen.

Martina Navratilova 9 alkalommal nyert Wimbledonban, 6 alkalommal egy huzamban. Ha a páros versenyeket is beleszámoljuk, 20 darab wimbledoni kupája van.

Több mint 2500 mérkőzésen játszott, és bőven 80% feletti nyerési mutatóval.

Természetesen Martina Navratilova vegetáriánus.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük