Mohini múrti, a teremtés leggyönyörűbb formája…

Az év legjobb asztrológiai napja után, az első jógaböjt napot úgy hívják, hogy Mohini ekadaszi! 

Ezen a napon maga a Jóisten vett fel egy női formát, hogy megoldjon egy rendkívül fondorlatos helyzetet. Ez a forma olyan elképesztően gyönyörű volt, hogy még maga Siva is teljesen beleszerelmesedett, az első pillantásra. De attól függetlenül, hogy a hangsúly erősen a szépségen van, a Jóisten ezt a formát is azért vette fel, hogy gondoskodjon a számára kedvesekről.

A történet maga elképesztően hosszú és szövevényes. Mivel ez az elbeszélés az egyike azoknak a Védákban leírt történeteknek, amihez szinte minden kapcsolódik, és ami befolyással bír több ezer másik történetre és jelenségre is! Ez a história a Szamudra Mantham, vagyis a Tej óceán kiköpülése!

De mint mondtam ez egy szövevényes és hosszú történet, így inkább egy youtube videóban tárnám ezt majd fel nektek. De addig is ez egy jó meditáció arra, hogy amikor elbűvölni kell, de mellette gondoskodni is, akkor még maga a Jóisten is női formát ölt. 

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Mese folyamok óceánja, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük