Mi hiányzik a mai világból?

nellyGondoltam, hogy ne mindig depresszív cuccokkal álljak elő, írok valami közvetetten depresszívet.

Nekem az hiányzik a mai világból, amit most láttam a kisfiammal az állatkertben. Az első elefántot, Sziámot a Thai Király adományozta Budapestnek, innen a név is, és a második elefántot meg egy cirkusz hagyta a fővárosunkban. Nellyt, akit a látogatók csak Pistának szólítottak, kezdődő reumával diagnosztizáltak, ezért került leszerelésre a cirkuszból.

Az akkori állatkerti vezetésnek az tűnt logikusnak, hogy Nellyt levitték Hévízre és egy 5 hetes fürdő kúrával teljesen kikezelték az ízületi panaszaiból. Szerintetek ez a mai világban, hogy zajlódna? Gyógyszer és legvégső esetben elefánt csere? Olyan fura, hogy most már nincsenek ilyenek, hogy az állatkert elefántja Hévízre menjen fürdő kúrára. Nekem ez hiányzik a mai világból.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük