Megalakulunk! Kertvárosi Önvédelem mindenkinek…

Egy pár hete írtam már erről nektek, de most akkor írnék bővebben is!

Rá vettem drága mesterem Nyitrai Attilát, hogy foglalkozzon velünk egy kicsit bot vívásilag. Kifejezetten velünk a 40 és 40 pluszos korosztályunkkal, anyukákkal és apukákkal, mert szerintem ez hasznos. (Persze beengedünk fiatalokat is, ha szeretnének jönni.)

És ezen a képzésen nem az lesz a cél, hogy kiképződjünk kőkemény kivégző arcokká, hanem az, hogy megbarátkozzunk egy rendkívül hatékony eszközzel, a rövid bottal, és az, hogy megtanuljunk egy olyan repertoárt, amivel már otthon is tudunk gyakorolgatni, és fejlődni. Vagy Isten ne adja, egy élesebb helyzetben legyen egy olyan fellépésünk, ami esetleg eltudja rettenteni a támadót. Mert 4 alkalomból nem az a cél, hogy szembeszálljunk mindenféle zord arcokkal, de az már lehet kitűzés, hogy a zord arcok azt gondolják, hogy “nem éri megvesződni ezzel a szemlátomást is tudja, hogy mit csinál a bottal” mamával/papával.

És persze ha meg szeretjük ezt a jó pofa készség fejlesztés, lehetnek még más alkalmak is, sőt én azt is tervezem, hogy Sifu Ambruzs Szablocsot egyszer majd felkérjük, hogy foglalkozzon velünk egy kicsit a hosszú bot használattal kapcsolatban, és innen már csak egy lépés, hogy átvegyünk egy kis marok bot használatot és már meg is van a teljes botos repertoár.

Mint tudjátok az ősi Indiában és Japánban a szerzetesek valamint a Taoista remeték Kínában mindig hordtak maguknál egy hosszú botot, míg a gyógyítók meg a mozsaruk törőjüket használták marok botnak ha a helyzet megkívánta. Nem rossz az, ha egy szerzetes/gyógyító lelkületű ember oda tud csapni!

Szóval most 4 alkalmunk lesz, alkalmanként 3 óra, de lehet még több is, ha megszeretjük. De előbb tudnom kell, hogy érdekel ez benneteket? Leírjam a 4 alkalom tematikáját?

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük