Megalakulunk! Kertvárosi Önvédelem mindenkinek…

Egy pár hete írtam már erről nektek, de most akkor írnék bővebben is!

Rá vettem drága mesterem Nyitrai Attilát, hogy foglalkozzon velünk egy kicsit bot vívásilag. Kifejezetten velünk a 40 és 40 pluszos korosztályunkkal, anyukákkal és apukákkal, mert szerintem ez hasznos. (Persze beengedünk fiatalokat is, ha szeretnének jönni.)

És ezen a képzésen nem az lesz a cél, hogy kiképződjünk kőkemény kivégző arcokká, hanem az, hogy megbarátkozzunk egy rendkívül hatékony eszközzel, a rövid bottal, és az, hogy megtanuljunk egy olyan repertoárt, amivel már otthon is tudunk gyakorolgatni, és fejlődni. Vagy Isten ne adja, egy élesebb helyzetben legyen egy olyan fellépésünk, ami esetleg eltudja rettenteni a támadót. Mert 4 alkalomból nem az a cél, hogy szembeszálljunk mindenféle zord arcokkal, de az már lehet kitűzés, hogy a zord arcok azt gondolják, hogy “nem éri megvesződni ezzel a szemlátomást is tudja, hogy mit csinál a bottal” mamával/papával.

És persze ha meg szeretjük ezt a jó pofa készség fejlesztés, lehetnek még más alkalmak is, sőt én azt is tervezem, hogy Sifu Ambruzs Szablocsot egyszer majd felkérjük, hogy foglalkozzon velünk egy kicsit a hosszú bot használattal kapcsolatban, és innen már csak egy lépés, hogy átvegyünk egy kis marok bot használatot és már meg is van a teljes botos repertoár.

Mint tudjátok az ősi Indiában és Japánban a szerzetesek valamint a Taoista remeték Kínában mindig hordtak maguknál egy hosszú botot, míg a gyógyítók meg a mozsaruk törőjüket használták marok botnak ha a helyzet megkívánta. Nem rossz az, ha egy szerzetes/gyógyító lelkületű ember oda tud csapni!

Szóval most 4 alkalmunk lesz, alkalmanként 3 óra, de lehet még több is, ha megszeretjük. De előbb tudnom kell, hogy érdekel ez benneteket? Leírjam a 4 alkalom tematikáját?

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .