Még info a dubai-i Jóga Táborról

Talán az volt a leg-gyik-abb kérdés, hogy hozhattok-e gyerekeket, partnereket és/vagy kisállatokat, aranyhalat, telekszomszédot magatokkal, akik esetlegesen nem is vesznek részt a jógán. A válasz: Hát persze.

A park ahol élünk, a kép alján látható az épületünk árnyéka...

Nem akartam felvágósnak tűnni, de mi tényleg a mi Emirátusunk „Rózsadombján” lakunk. Egy óriási park mellett áll a ház, és a környéken millió ezer program van, szóval nem lesz unalmas azoknak sem, akik nem vesznek részt annyira a jóga programokon.

Most voltak itt régi osztálytársaim és diákjaim Indiából és maga az a tény, hogy egy nap alatt elvittem őket bowlingozni, korcsolyázni és mini golfozni teljesen lepadlózta őket, pedig ez mind a házunktól 10 perc sétán belül van. De taxival 5 percre van 60 méteres sharjahi óriáskerék, akvárium és régi vágású piacok is. A tengerparti sétány 200 méterre van a háztól.

A ház előtti park olyan helyszín, hogy a fákban elrejtett hangszórókból arabos, flamencós gitár zene szól úgy hangszerelve, hogy mindenhol ugyanolyan hangosan szól a muzsika, a 750 méter széles „kertecskében”. (Csak onnan tudom, hogy a parkon keresztül haladó futó pálya fel van festve 25 méterenként a megtett távolsággal.) Olyannyira kiemelt hely ez vízparti rész Sharjah életében, hogy ma reggel összefutottam az Emír fiával, aki ellenőrző körúton volt a parkban, és őt már felismerem, mert egyszer már láttam a sharjahi ékszer kiállításon.

Felmerült az is, hogy a veletek tartók nem biztos, hogy bírják a vegás kosztot 1 hétig. Ez nem gond. Tőlünk pl. 1 sarokra van egy olyan iraki étterem, ahol ilyen közel keleti nyílt kemencében, parázson estenként tucatjával sütik a kecskéket. A másik irányban meg olyan kebabos hely van, ahol nem viccelek, de fél méter átmérőjű forgó hússal indítják az estéket. Szóval variációk léteznek, de mondjuk, a hűtőnkben azért nem tárolnánk húsit.

Arra a kérdésre, hogy mit hozzatok magatokkal, azt mondanám, hogy azért ne felejtsétek, hogy nálunk fogtok lakni. Tehát hűtő van, mosógép van, a fali dugókban van átalakítós hosszabbítók, mert itt 3 ágú konnektorokat használnak, de mi 3an élünk itt. Szóval azért türcsit, meg ágyneműt hozzatok magatokkal, mert annyink azért nincs.

Szerdán majd hoznak 60 liter ivó vizet, mi annyit szoktunk egy héten elhasználni, de pl. fertőtlenítő kendőt vagy zselét nyugodtan hozzatok, ha amúgy Ázsiában szoktatok ilyesmivel élni, mert nem mindig fogunk otthon enni.

Arra készüljetek fel viszont, hogy pl. fürdéshez hideg víz nincs. Mert hiába a hideget engeded, a csövek annyira melegek, hogy én, aki hideg vízben szokott fürdeni, ki-be ugrálok a zuhany alól, mert nekem már most kezelhetetlen a víz melegsége. Mondjuk az indiai barátaim még azért most is be-bekapcsolgatják a boilert.

És amit már körbe írtam: 99%, hogy a Qatar légitársasággal fogtok jönni, mert hiába olcsóbb a Török társaság, Isztambulban kellene egy komolyabbat várakoznotok. Így kb. 1 órátok lesz átszállni majd Dohában, oda is és vissza is.

Amit még nem írtam, hogy még beugró lesz fejenként 1-1 üveg málna, eper, vagy meggy szörp is, mert azt már szeretnénk a szeptemberi vissza jövetelünkre felhalmozni, szóval lécci, lécci, lécci hozzatok majd 1-1 üveggel.

Om Tat Sat

ui: Ide kattintva megnézheted a házunk előtti öbölben zajló esténkénti szökőkutas bulit…

Itt, meg olvashatsz egy picit többet a jógáról…

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Utazás/Zarándoklatok
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

One Response to Még info a dubai-i Jóga Táborról

  1. Bianka szerint:

    Szia Ádám! Lehetséges, hogy a Mars okozza ezt a sok szörnyűséget? Mindenféléről írnak, de erről nem… És nagyon jó volna egy aktuális előrejelzés, nagyon köszi! http://index.hu/belfold/2012/04/25/ot_tobbes_gyilkossag_tortent_aprilisban/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük