Maradandó megoldás a migrénre, akupunktúrával…

Ázsiában a mai napig óriási hagyománya van a természetes gyógymódok használatának. Mert ezek a gyógymódok alapvetően egyszerűek és elképesztően hatékonyak. Így a mi rohanó kultúrkörünkben olykor-olykor beszivárognak egyes eljárások, trükkök és elképesztően népszerűek is lesznek!

Mostanában pl. az jött divatba, hogy a fülcsap átszúrásával maradandóan megszüntethetőek a visszatérő migrénes rohamok. És, hogy mi erre a bizonyíték? Egyrészről a kedvenc érvem, mégpedig az, hogy ha nem működne, akkor ez az eljárás szép lassan feledésbe merült volna. De ezt a beavatkozás Ázsiában már több mint 1000 éve alkalmazzák!

Emellett persze egy csomó tudományos tény is igazolja pl. az akupunktúra működését, de kezdjünk mindent az elejéről. A tradicionális távol-kelet gyógyászati rendszerekben 2 nagyon fontos összetevő határozza meg a beavatkozások stílusát és sikerét:

  • Elsőként a kúrák, a beavatkozások mindig pontosak és célra törőek! Így alakultak ki olyan módszerek, mint az akupunktúra, ahol az eredeti tanok szerint az is részét képviselte a pontosságnak és a hatékonyságnak, hogy ezüst vagy arany tűt használtak, hogy milyen szögben szúrták be a tűt, de még az is, hogy be- vagy kilégzésre történt meg a szúrás.
  • A másik összetevő pedig az, hogy elképesztő mennyiségű megfigyelés és tapasztalati tudás mentén fejlődtek ki a különféle beavatkozások és eljárások.

Így az is megfigyelésre került, hogy egyes pontoknak a szúráson túl jól reagálnak a melegítésre is, vagy pl. arra, ha folyamatos stimulálást kapnak, így időnként a szúrás közben beültettek kis hínárból gyúrt golyócskákat is a bőr alá, ami néhány nap alatt fel szívódott. Sőt ez a hozzáállás tette azt is lehetővé, hogy az évszázadok folyamán pontok százait fedezték fel a testen. Mindezt olyan precizitással, hogy csak a a fül területén 120 különböző pontot tártak fel!

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük