Maradandó megoldás a migrénre, akupunktúrával…

Ázsiában a mai napig óriási hagyománya van a természetes gyógymódok használatának. Mert ezek a gyógymódok alapvetően egyszerűek és elképesztően hatékonyak. Így a mi rohanó kultúrkörünkben olykor-olykor beszivárognak egyes eljárások, trükkök és elképesztően népszerűek is lesznek!

Mostanában pl. az jött divatba, hogy a fülcsap átszúrásával maradandóan megszüntethetőek a visszatérő migrénes rohamok. És, hogy mi erre a bizonyíték? Egyrészről a kedvenc érvem, mégpedig az, hogy ha nem működne, akkor ez az eljárás szép lassan feledésbe merült volna. De ezt a beavatkozás Ázsiában már több mint 1000 éve alkalmazzák!

Emellett persze egy csomó tudományos tény is igazolja pl. az akupunktúra működését, de kezdjünk mindent az elejéről. A tradicionális távol-kelet gyógyászati rendszerekben 2 nagyon fontos összetevő határozza meg a beavatkozások stílusát és sikerét:

  • Elsőként a kúrák, a beavatkozások mindig pontosak és célra törőek! Így alakultak ki olyan módszerek, mint az akupunktúra, ahol az eredeti tanok szerint az is részét képviselte a pontosságnak és a hatékonyságnak, hogy ezüst vagy arany tűt használtak, hogy milyen szögben szúrták be a tűt, de még az is, hogy be- vagy kilégzésre történt meg a szúrás.
  • A másik összetevő pedig az, hogy elképesztő mennyiségű megfigyelés és tapasztalati tudás mentén fejlődtek ki a különféle beavatkozások és eljárások.

Így az is megfigyelésre került, hogy egyes pontoknak a szúráson túl jól reagálnak a melegítésre is, vagy pl. arra, ha folyamatos stimulálást kapnak, így időnként a szúrás közben beültettek kis hínárból gyúrt golyócskákat is a bőr alá, ami néhány nap alatt fel szívódott. Sőt ez a hozzáállás tette azt is lehetővé, hogy az évszázadok folyamán pontok százait fedezték fel a testen. Mindezt olyan precizitással, hogy csak a a fül területén 120 különböző pontot tártak fel!

 

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .