Mahabhárata harmadik előadás…

drapuadiSzóval ott tartottunk, hogy Krisna színre lépett, és habár mindkét hercegi testvér család unokatestvérei voltak, Ő a Pándavákat favorizálta, és az indiai építészet segítségével, a Vasztuval megterveztetett egy olyan palotát nekik, ami 14 év ott élés után az egész dinasztia végétt fogja jelenteni.

Innen folytatjuk majd a sztorit:

  • Krisna szerepe, mint Dwaraka uralkodó királya. Egyébként Krisna egy olyan városban élt, amit csak most találtak meg a 80-as évek közepe felé az indiai régészek az Arab tengerbe süllyedve.
  • A Pándava testvérek, Draupadi férjeiként visszatérnek Hasztinapurba, a fővárosukba és uralkodni kezdenek. Bemutatják a megfelelő áldozatokat és itt majd kitérünk a harcosok és az uralkodók feladataira és kötelességeire, hogy jobban megértsük a következő szakaszát a történetnek.
  • Kitérünk még majd arra, hogy Karna miként tanult harcművészetét Parasurámtól, és miként lett elutasítva is.
  • Eszkalálódik az unokatestvérek között a feszültség, és apró összecsapások és villongások után egy kockajáték folyamán nyílt ellenségeskedésbe fordul a történet. Itt fogunk majd arról beszélgetni, amit már múltkor belógattam nektek, hogy mi is volt a kockajáték előtörténései, és arra is fény derül, hogy miért mondja Krisna a Bhagavad Gitában azt, hogy játékok között Ő a szerencsejáték, mindez a Tanrtikus írások szerint.
  • A 14 éves száműzetés története.

És majd meglátjuk, hogy meddig jutunk.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Orientális Mesék
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük