Mahabhárata harmadik előadás…

drapuadiSzóval ott tartottunk, hogy Krisna színre lépett, és habár mindkét hercegi testvér család unokatestvérei voltak, Ő a Pándavákat favorizálta, és az indiai építészet segítségével, a Vasztuval megterveztetett egy olyan palotát nekik, ami 14 év ott élés után az egész dinasztia végétt fogja jelenteni.

Innen folytatjuk majd a sztorit:

  • Krisna szerepe, mint Dwaraka uralkodó királya. Egyébként Krisna egy olyan városban élt, amit csak most találtak meg a 80-as évek közepe felé az indiai régészek az Arab tengerbe süllyedve.
  • A Pándava testvérek, Draupadi férjeiként visszatérnek Hasztinapurba, a fővárosukba és uralkodni kezdenek. Bemutatják a megfelelő áldozatokat és itt majd kitérünk a harcosok és az uralkodók feladataira és kötelességeire, hogy jobban megértsük a következő szakaszát a történetnek.
  • Kitérünk még majd arra, hogy Karna miként tanult harcművészetét Parasurámtól, és miként lett elutasítva is.
  • Eszkalálódik az unokatestvérek között a feszültség, és apró összecsapások és villongások után egy kockajáték folyamán nyílt ellenségeskedésbe fordul a történet. Itt fogunk majd arról beszélgetni, amit már múltkor belógattam nektek, hogy mi is volt a kockajáték előtörténései, és arra is fény derül, hogy miért mondja Krisna a Bhagavad Gitában azt, hogy játékok között Ő a szerencsejáték, mindez a Tanrtikus írások szerint.
  • A 14 éves száműzetés története.

És majd meglátjuk, hogy meddig jutunk.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Orientális Mesék
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .