Mahabhárata előadás 2.0…

Tündérmackók, nagyon fontos, hogy picit hamarabb kezdünk, mint volt róla szó. Tehát Január 29, 17 óra 30 perckor kezdünk, és utána 19 órától lesz majd a Hatha Jóga óra. 

Krishna-Pandavas-Kunti-Draupadi

És akkor a mostani előadás tartalom jegyzéke:

Ott tartottunk, hogy megszületett Pándu és Dhritarástra a Mahabhárata hősinek apukái.

  • Kunti, Pándu király jövendőbéli felesége még fiatalon kap egy mantrát, amivel megidézheti az Isteneket. Így fiai a Nap Istentől, a Vallásosság Istenétől, az Istenek királyától, Indrától, Vájutól a Szél Istenétől és az Asvini Kumároktól, az Istenek orvosaitól születnek.
  • Színre lép Dróna és Bhisma, a két nagy harcos, akik elkezdik Pándu és Dhritarástra gyermekei harcossá képzését. Itt kitérünk majd Dróna előzményire, hogy lett egy papból minden idők egyik legnagyobb harcosa.
  • Ahogyan cseperednek a kis hercegek egyre nő az unokatestvérek között a feszültség. Egészen merényletekig fajul a dolog, és így Pándu fiai, a Pándavák papoknak kiadva magukat rejtőzködnek a főváros melletti erdőségekben. Itt majd kitérünk a papok, a harcosok és a harcosszerzetesek iskoláztatására.
  • A Pándavák harmadik hercege, Arjuna, hatalmas viadalban elnyeri a kezét egy nagy király leányának és így az inkognitójukat feladva, a hercegek visszaköltöznek a fővárosba. Itt beszélünk majd a Védikus Építészetről a Vaszturól is, mert színre lép Krisna is, megint csak unokatestvérekről van szó, közte és a Pándavák között, és Krisna tervezteti meg a fővárosukat.

Szeretettel várlak benneteket,

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Vasztu
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük