Mahabhárata előadás 2.0…

Tündérmackók, nagyon fontos, hogy picit hamarabb kezdünk, mint volt róla szó. Tehát Január 29, 17 óra 30 perckor kezdünk, és utána 19 órától lesz majd a Hatha Jóga óra. 

Krishna-Pandavas-Kunti-Draupadi

És akkor a mostani előadás tartalom jegyzéke:

Ott tartottunk, hogy megszületett Pándu és Dhritarástra a Mahabhárata hősinek apukái.

  • Kunti, Pándu király jövendőbéli felesége még fiatalon kap egy mantrát, amivel megidézheti az Isteneket. Így fiai a Nap Istentől, a Vallásosság Istenétől, az Istenek királyától, Indrától, Vájutól a Szél Istenétől és az Asvini Kumároktól, az Istenek orvosaitól születnek.
  • Színre lép Dróna és Bhisma, a két nagy harcos, akik elkezdik Pándu és Dhritarástra gyermekei harcossá képzését. Itt kitérünk majd Dróna előzményire, hogy lett egy papból minden idők egyik legnagyobb harcosa.
  • Ahogyan cseperednek a kis hercegek egyre nő az unokatestvérek között a feszültség. Egészen merényletekig fajul a dolog, és így Pándu fiai, a Pándavák papoknak kiadva magukat rejtőzködnek a főváros melletti erdőségekben. Itt majd kitérünk a papok, a harcosok és a harcosszerzetesek iskoláztatására.
  • A Pándavák harmadik hercege, Arjuna, hatalmas viadalban elnyeri a kezét egy nagy király leányának és így az inkognitójukat feladva, a hercegek visszaköltöznek a fővárosba. Itt beszélünk majd a Védikus Építészetről a Vaszturól is, mert színre lép Krisna is, megint csak unokatestvérekről van szó, közte és a Pándavák között, és Krisna tervezteti meg a fővárosukat.

Szeretettel várlak benneteket,

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Vasztu
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .