Mahabhárata előadás 2.0…

Tündérmackók, nagyon fontos, hogy picit hamarabb kezdünk, mint volt róla szó. Tehát Január 29, 17 óra 30 perckor kezdünk, és utána 19 órától lesz majd a Hatha Jóga óra. 

Krishna-Pandavas-Kunti-Draupadi

És akkor a mostani előadás tartalom jegyzéke:

Ott tartottunk, hogy megszületett Pándu és Dhritarástra a Mahabhárata hősinek apukái.

  • Kunti, Pándu király jövendőbéli felesége még fiatalon kap egy mantrát, amivel megidézheti az Isteneket. Így fiai a Nap Istentől, a Vallásosság Istenétől, az Istenek királyától, Indrától, Vájutól a Szél Istenétől és az Asvini Kumároktól, az Istenek orvosaitól születnek.
  • Színre lép Dróna és Bhisma, a két nagy harcos, akik elkezdik Pándu és Dhritarástra gyermekei harcossá képzését. Itt kitérünk majd Dróna előzményire, hogy lett egy papból minden idők egyik legnagyobb harcosa.
  • Ahogyan cseperednek a kis hercegek egyre nő az unokatestvérek között a feszültség. Egészen merényletekig fajul a dolog, és így Pándu fiai, a Pándavák papoknak kiadva magukat rejtőzködnek a főváros melletti erdőségekben. Itt majd kitérünk a papok, a harcosok és a harcosszerzetesek iskoláztatására.
  • A Pándavák harmadik hercege, Arjuna, hatalmas viadalban elnyeri a kezét egy nagy király leányának és így az inkognitójukat feladva, a hercegek visszaköltöznek a fővárosba. Itt beszélünk majd a Védikus Építészetről a Vaszturól is, mert színre lép Krisna is, megint csak unokatestvérekről van szó, közte és a Pándavák között, és Krisna tervezteti meg a fővárosukat.

Szeretettel várlak benneteket,

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Vasztu
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük